R7 9800X3D sisteme 6400 MHz CL32 RAM yerine 6000 MHz CL30 RAM alınmalı mı?

jackarmis 51

Başarılı
Selam, şöyle bir bilgisayar dizdim kendime. Normalde RAM'leri CL30 6000 MHz alacaktım, sanırım 9800X3D ile en uyumlu böyle çalışıyormuş; fakat stoklarda olmadığı için alamamıştım. Bugün İncehesap stoklarına CL30 6000 MHz Patriot RAM stokları girmiş. Siparişim daha kargoya verilmedi. Sizce İncehesap'ı arayıp CL32 6400 MHz Goodram marka RAM'lerimin, Patriot CL30 6000 MHz ile değiştirmelerini rica edeyim mi? 700-800 TL gibi bir fark var, farkı ödeyebilirim değer derseniz. Sizce ne yapmalıyım?

Bu da İncehesap stoklarına giren Patriot RAM:

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerek yok aldığın bellek de CL30 oluyor zaten, hazır profilleri farklı sadece. Ürünler eline ulaşınca bu forumda konu aç yardımcı olurlar.

Gerek yok aldığın bellek de CL30 oluyor zaten, hazır profilleri farklı sadece. Ürünler eline ulaşınca bu forumda konu aç yardımcı olurlar.
6000Mhz'e düşse bile CL32'den 400 TL farkla CL30'a geçmek daha mantıklı değil mi? Hem de risk almadan. ''Madem çok biliyorsun niye konu açtın'' deme çünkü başkalarının ağzıyla konuşuyorum ben de çok bildiğimden değil, öğrenmek adına.

Bunlarda da Hynix çip çıkıyor o yüzden böyle dedim.

Benim bildiğim bu ramlar aynı, Hynix üretiyordu. Performansa etkisi %0 filan olur muhtemelen.

Markalar değişse de ramın esas üreticisi üç marka vardı. Samsung Hynix ve Micron. DDR5 için Hynix öneriliyor genelde ve bahsettiğiniz iki ram da Hynix olmalı zaten.

O ne demek başkan? Goodram daha kaliteli marka, Patriotlar sıkıntılı uzak dur mu demek istiyorsun? Terimleri çok bilmiyorum.
Yok ya içindeki çipler belirliyor o gecikme değerlerini, küçük bir ihtimalle Hynix olmama ihtimali de var CL'nin tek başına performansa bir etkisi olmuyor ama yine de işim garanti olsun dersen ötekini de alabilirsin ben Hynix çıkacağından emin gibiyim ama

Gemini/Claude bana diyor ki: Senin işlemcin 9800X3D olduğu için en uyumlu ve en sorunsuz CL30 6000Mhz olur. Eğer 400 TL gibi komik bir rakam farkı varsa kesinlikle geç. Mavi ekran, ayar vb. şeylerle uğraşmadan işlemcin ile en uyumlu RAM'i kullanırsın hem de CL32 değerin CL30'a düşerek daha az gecikme yaşarsın.

Ama bu yapay zekalar 10 dakika sonra hatalıydım diyebiliyor. Sizin laflara göre aksiyon alacağım, ne yapayım dostlarım?

Hocam Gemo'yu boşver. Nebi Akgün'ün çok güzel rehber videoları var RAM'larla ilgili. Bence detaylı olarak izlemeye çalışın.

CL değeri o kadar önemli bir parametre değil hocam da siz en iyisi Patriotu alın, tak çalıştır kullanmak daha uygun olur sizin için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…