R7 9800X3D sisteme RAM önerisi

cedricx

Üyecik
  • R7 9800X3D
  • ASUS B650M-E Wi-Fi
  • RTX 4070 Ti Super
  • 1x32 G.Skill Ripjaws 6000 MHz CL36 RAM var.
2x16 GB geçerek 6000 MHz CL30 düşünüyorum; fakat 7200 MHz geçip daha verimli kullanabilir miyim CL30'a göre, yoksa direkt CL30 mu almam mantıklı? Eğer öyle ise hangi RAM'leri tercih etmem gerek F/P olarak yardımcı olursanız sevinirim.

Bundan iki adet alıp geçin hocam. Zaten 9800X3D var RAM'leri dibine kadar zorlasanızda devasa bir performans farkı görmeyeceksiniz.

AMD işlemcili sistemlerde 6000Mhz üzerine çıkmayın. CL de 30 olsun. En iyi ikili 6000/30. Üstte atılan modeli alabilirsiniz.

@Lorien, önerdiği modeli alabilirsiniz.
Teşekkür ederim peki ekstra olarak soruyorum bu yayıncılar amd işlemci ile 8000mhz ramler diziyorlar bir sorunla karşılaşmıyorlar mı ya da verimli oluyor mu mantığı tam çözemedim

Teşekkür ederim peki ekstra olarak soruyorum bu yayıncılar amd işlemci ile 8000mhz ramler diziyorlar bir sorunla karşılaşmıyorlar mı ya da verimli oluyor mu mantığı tam çözemedim
Onlar sponsorluklarla alıyorlar o ürünleri. Para vermiyorlar. Markalar da en ihtişamlı ve en top model gibi görünen ürünleri yolluyor. Normal bir kullanıcı için 6000/CL30 en sağlıklısı.

Teşekkür ederim peki ekstra olarak soruyorum bu yayıncılar AMD işlemci ile 8000MHz RAM'ler diziyorlar bir sorunla karşılaşmıyorlar mı ya da verimli oluyor mu mantığı tam çözemedim.

8000 MHz etiketiyle satılan RAM'lerden almana gerek yok. Bu Patriot modellerde Hynix a die modül geliyor. Bunları sen OC yaparak 8000MHz çalıştırabilirsin fakat sadece RAM değil tabii ki burada anakart ve işlemci silikon kaliteside devreye giriyor. Bu işlem bana ne kazandıracak diye sorarsan pek bir şey kazandırmaz hobi amaçlı yapılan şeyler bunlar. 6000 CL30 kullanman yeterli.

Bunları sen OC yaparak 8000MHz çalıştırabilirsin fakat sadece RAM değil tabii ki burada anakart ve işlemci silikon kaliteside devreye giriyor.

Patriot 1 Gbit olduğu için 8000 Boot etmiyor. AM5 sistemlerde 6000 CL30 yeterlidir, üzeri normal kullanıcıyı aşıyor. 1:2 mod vesaire atıyor, daha düşük performans almanıza sebep olur. 6000 CL36 eğer Samsung ya da Hynix ise durabilir, Micron ise elden çıkartın. @cedricx

1x32 G.Skill Ripjaws 6000 MHz CL36 RAM

Bu modülün arka barkod kısmını gönderin bana mümkünse stick'in.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…