Çözüldü R7 9800X3D undervolt sonrası Cinebench R23 puan farkı oluşuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DracheN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 290
  • Etiketler Etiketler
    9800x3d puan
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DracheN

Başarılı
Arkadaşlar merakımdan R7 9800X3D işlemcime undervolt yaptım. -20 ve -25 arasındaki farkı merak ettim. Arada puan farkı oldu ama pozitif anlamda. -25 CO değeri, -20'den daha iyi puan aldı. Normalde daha fazla güç çekmesine izin verdiğim için -20'nin daha fazla puan alması gerekmez miydi? Maksimum 81 dereceyi gördü -20'de. -25'te 76 dereceyi gördü maksimum.

Çözüm
-20 yerine -25 verdiğinde aradaki açıktan dolayı daha fazla boostluyor, -20'deyken 5.1 GHz ise mesela -25'teyken 5.2GHz'lere kadar çıkıyor, o sebepten daha yüksek puan alıyor. Gamingde farkı sıfır ama bilgin olsun, renderde sadece böyle.
Yani linpack daha garanti hocam öyle mi?
-30 verip Linpack bak, stress test diyeceksin, 10 GB seçeceksin, adet olarak 30, 30 loop olsun yani sana orada soruyor enter basmadan önce, o kısma 30 yaz. Hardware failure varsa -30 stabil değil demektir. Çıkan GFLOPS'ları bana SS atarsın sonucu, arkada da çerçöp çalışmasın, sadece HWiNFO sensör kısmı olsun oradan takip edersin. Prime95 30dk'da hata vereceği kesin değil, 2-3 saat belki yapman gerekir 8 çekirdekten 2-3 tanesi patlıyorsa mesela, şans o durum.

Yaklaşık 30 dk sürecek 50-60 sn arasında tamamlıyor tek testi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…