Shog

Becerikli
FSP Hydro Pro 750W 80 Gold PSU var. Bu güç kaynağını yükseltmek istiyorum.

RTX 5070 için 16 pinli hangi güç kaynağı ve kablo almam gerek? Bir sürü kablo oldu, daha temiz ve güvenli olmasını istiyorum. Bütçe bilmiyorum, yükseltme için ne kadar gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
En az 750W Gold PCI 5.1 ATX 3.0 güç kaynağı lazım kablo az olsun derseniz modüler lazım o zaman mantıklı önereceklerim şunlar:

Enermax REVOLUTION III 850W 80+ Gold PCIe 5.1 Full Modüler ATX 3.1 Güç Kaynağı (ERV850G-AHG-MAC) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

High Power Performance FS HP1-S2850GD-F12S Gen5.1 850 W Power Supply

"High Power modüler değil"

Minimum bunları öneririm.
Modüler olanı alması daha iyi. Kablo kargaşası istemediğini belirtmiş.

Modüler olanı alması daha iyi. Kablo kargaşası istemediğini belirtmiş.

Kaliteli olsun. Valorant aşırı takıldı oyun oynarken PSU ile ilgili olabilir mi? 8 9k çıkayım mı çok kalite için fark eder mi? Kablo olmasın direkt bağlansın. @Ayhan Dönmez @LH44

En az 750W Gold PCI 5.1 ATX 3.0 güç kaynağı lazım kablo az olsun derseniz modüler lazım o zaman mantıklı önereceklerim şunlar:

Enermax REVOLUTION III 850W 80+ Gold PCIe 5.1 Full Modüler ATX 3.1 Güç Kaynağı (ERV850G-AHG-MAC) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

High Power Performance FS HP1-S2850GD-F12S Gen5.1 850 W Power Supply

"High Power modüler değil"

Minimum bunları öneririm.
Daha iyisi var mı hocam ve gerek?

Kaliteli olsun. Valorant aşırı takıldı oyun oynarken PSU ile ilgili olabilir mi? 8 9K çıkayım mı çok kalite için fark eder mi? Kablo olmasın direkt bağlansın. @Ayhan Dönmez @LH44

Daha iyisi var mı hocam ve gerek?

Bence daha iyisine gerek yok enermax olan hem modüler hem fiyat cazip sizi çok uzun süre götürür. RTX 5080 dahil takabilirsiniz.

Bütçe zorlar derseniz gerek yok. Konuda önerilen enermax isteklerinizi karşılar.

PSU update etmem gerekir mi onu bilemedim tam.
Hocam ayrıca anakart konusu açtım dün. Bu kartları atanlar oldu hocam, inanın hiç anlamıyorum bu işi. Sadece 'stabil', iyi ve hızlı güncelleme alan, serin çalışan, kaliteli bir ürün istiyorum. Ne dersiniz? MSI MAG Mortar B650M Wi-Fi Update etmem gerekir mi?

PSU update etmem gerekir mi onu bilemedim tam.
Hocam ayrıca anakart konusu açtım dün. Bu kartları atanlar oldu hocam, inanın hiç anlamıyorum bu işi. Sadece 'stabil', iyi ve hızlı güncelleme alan, serin çalışan, kaliteli bir ürün istiyorum. Ne dersiniz? MSI MAG Mortar B650M Wi-Fi Update etmem gerekir mi?

Uzun süreli/profesyonel düzeyde render vs. almıyorsanız anakartı güncellemeye bence gerek yok.

PSU konusuna gelirsek bence bir süre daha kullanabilirsiniz, bağlantılar sağlam olsun yeterli. Ek olarak fanı pek kaliteli değil 2-3 yıl içinde belli eder zaten.

Bütçe zorlar derseniz gerek yok. Konuda önerilen enermax isteklerinizi karşılar.

Uzun süreli/profesyonel düzeyde render vs. almıyorsanız anakartı güncellemeye bence gerek yok.

PSU konusuna gelirsek bence bir süre daha kullanabilirsiniz, bağlantılar sağlam olsun yeterli. Ek olarak fanı pek kaliteli değil 2-3 yıl içinde belli eder zaten.

Sadece oyun oynuyorum üstadım. PSU alalı 2 yıl oldu. 5070 aldım, FPS düşüşü ve aşırı takılma sorunu yaşadım. Oyun kare atlıyor resmen. Ayhan hocama söyledim gen4 ayarı yap dedi. B850 olmazsa Ryzen 7 9800X3D çok iyi performans vermiyor diye okudum, acaba ekran kartı da gelince gücü mü yetmedi dedim?

PSU cızırtı yapıyor hocam siz dedikten sonra dikkat ettim de, biraz yapıyor sonra duruyor tekrar başlıyor. Ne yapmak gerek?

Son düzenleme: