R7 9800X3D'nin 360 mm sıvı soğutucu ile 59 derece olması normal mi?

Aynen dediğinize katılıyorum yani zaten fizik en nihayetinde bizim dememizle eğilip bükülmez X3D yapısı bellek alttada olsa üstte de olsa bir katman yaratıyor, yok denebilir sözünü biraz abartarak kullandım aralarında termal stres farkını belirtmek için ama en nihayetinde termal yükte X3D’siz bir işlemci kadar olamaz muhakkak.

Benim boşta 37 derece yük altında 58 60 derece arası işlemcim Ryzen7 9850X3D işlemci soğutucumda ASUS ROG ryu jin 3 bir anormallik var.

Çok teşekkürler Bilgilendirmelerin ve Cevapların için hocam cansın.

Çok teşekkürler Bilgilendirmelerin ve Cevapların için hocam cansın.

BIOS ayarları yaptım demişsiniz, tam olarak ne yaptınız? BIOS'tan fotoğraf atarsan inceleyelim. Boştaki dereceden ziyade yükteki önemli bir de, çipe göre değişken bunlar, her silikon bir değil. Oyunda kaç derece işlemci, asıl soru bu. Cinebench'te kaç derece olduğu da çok önemli değil, kısmen 23.000-23.500 bandında eğer tek Render işlemcin veremiyorsa termal probleme işaret edebilir. Soğutucu montajı ve macun gözden geçirilebilir. R7 9800X3D'ler stok ayardayken 23K verebiliyor ortalama bir soğutucuyla. 20K skor alıyorsan mesela probleme işaret eder.

@UnkownTecho Turbo ya da X3D Gaming modunu aktif edin, SMT kapatsın. 8 çekirdek düşer. Core Performance Boost kapatın. SOC Voltaj 1.15 girin. Bunlara rağmen boşta 55 göreceğini sanmıyorum. Dahili grafik BIOS'tan kapatın, Integrated Graphics. Diğer bahsettiğin tarayıcı açınca Spike mevzuları da normal, çiplet mimaride olağandır. Ayrıca yaz ayındayız zaten. Yazın CPB kapatıp kullanan bir kesim var, sıcaklığa takıntılı olurlar. X3D neticesinde kaybın pek olmaz, X3D tolere ediyor. SMT kapatmak da CS, Tarkov tarzı oyunlarda işe yarıyor bir miktar. Genel olarak oyun performansı daha iyi değildir ama. SMT kapatmaktan kastım Turbo Game modu ya da X3D Gaming modu şeklinde pazarlanan ayardan söz ediyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…