R7 9800X3D'nin sıcaklık değerleri normal mi?

demjr 88

Yetkin
CS2'de 2K en yüksek ayarlarda toplamda 23-24 kişilik bir sunucuya girdim ve ortalama sıcaklar 70-75 derece civarında seyretti ve arka planda YouTube'dan şarkı dinliyordum ekstra olarak. Sizce bu değerler normal mi? Ara ara 80 derecelere peek atıyordu ama genel 75 civarı takılıyordu.

Yaptığım fan eğrisi ve arka planda açık olan uygulamalar bu şekilde.

Vallahi BIOS'tan ben fan eğrisi ayarlamıştım sana istiyorsan atayım.

Arctic Freeezer III 360 Pro

Bende 9950X3D var biliyorsun sadece X3D'de çalıştırıyorum oyunları CPU-Set-Setter ile.

MX-6 duruyor 10 ay oldu vallahi muhtemelen kasım'da falan yenilerim.

8 çekirdek işlemci asgari diye söylüyorum ben çünkü bizim ülkemizde Alt Tab yapıp YouTube girmek, Spotify açmak ya da Discord'da takılmak çok yaygın. Sosyal devletiz vesselam.

Sunucu'daki 24 kişiyi algılamak ve yerine getirmek için Cache'yi kökler o işlemci, ısınması normaldir yani.

16 çekirdek 9950X3D'de neden daha sorunsuz?

Çünkü biz işletim sistemini cacheye attık(klavye-fare inputun buralarda kernelde) ama kalan programlarını 2. Ccd'deki 8 çekirdekli işlemciye salladık ki kaynak yapmasın diye.

Ivırı zıvırı paslayebilecek kapasitemiz var ki oyunun çalıştığı çekirdeklerde iş yapmasın ayrı yerde görsün diye.

Bazı konularda böyle işte sığ basit düşünebiliyoruz ve tutuyor da ama bazılarında da işte kafa yetmiyor .

Son düzenleme:
Hocam, fan eğrisi atarsanız çok iyi olur gerçekten. Sesli çalışıyor gerçekten.

Hocam, fan eğrisi atarsanız çok iyi olur gerçekten. Sesli çalışıyor gerçekten.

9800X3D var sende, fanı sessiz çalıştırırsan throttling yiyebilirsin.

Bende iş bölümleri 16 çekirdeğe yayıldığı için ferah, sanki bentley arabadayım gibi.

İşlemcin -CO+curve shaper daha fazlasını yemiyorsa artık soğutmaya yönelik bakman gerekiyor.

Hocam, FPS'i sabitlemiyorum onunda etkisi olabilir.

75 derece civarı dolanıyor, sizce iyi mi yoksa kötü mü?

Hocam, FPS'i sabitlemiyorum onunda etkisi olabilir.

75 derece civarı dolanıyor, sizce iyi mi yoksa kötü mü?

Throttling'e girmediği müddet katlanılabilir çünkü yaz ayındayız yahu hele ki ağustos Türkiye'de yerkürenin en çok ısındığı ay oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…