BBP yapmaya zamanım olmadı ama oyunda çökmüyor :D. Yalnız yine 5.6 görmüyor üstüne 5450'ye kadar düşüyor -20'de. Limitleri anakart yapınca 155W çekmeye başladı birden.

Çeksin, silikon öyle. Yüksek VID'ye yüksek frekans. Seçmece silikonlar. Ama sana pek iyi denk gelmemiş.

Çeksin, silikon öyle. Yüksek VID'ye yüksek frekans. Seçmece silikonlar. Ama sana pek iyi denk gelmemiş.
Bence bana direkt en leşi gelmiş :D

Şimdi yine 25'e düşürdüm. Şu an da 5.6 görmüyor. Başka bir sorun var gibi.

@Ayhan Dönmez hocam tamam ben serverde oynarken 130W civarı çekiyordu. Render yükü kısmen serverde olduğu için tam yük binmiyordu ondan 5.6 görüyordu muhtemelen. Tek oyunculuya geçince birden %90 yük 160W tüketimde 5.6 sağlayamadı.

Son düzenleme:
Bence bana direkt en leşi gelmiş :D

Şimdi yine 25'e düşürdüm. Şu an da 5.6 görmüyor. Başka bir sorun var gibi.

@Ayhan Dönmez hocam tamam ben serverde oynarken 130W civarı çekiyordu. Render yükü kısmen serverde olduğu için tam yük binmiyordu ondan 5.6 görüyordu muhtemelen. Tek oyunculuya geçince birden %90 yük 160W tüketimde 5.6 sağlayamadı.

Per Core bakman lazım, az BIOS'lara çalışsınlar. Biraz daha optimizasyon gerekli.

@Ayhan Dönmez hocam scalar 8'e kadar değil miydi? 10 görünüyor. BIOS'u yeni güncelledim. Ayarları tekrar giriyorum. 2 mi yapayım yine?

Dosya Ekleri

• IMG_1686.webp
    IMG_1686.webp
    4,8 MB · Görüntüleme: 10
Pardon bu 6X olacaktı sanırsam. Llm 2 olacaktı.

CPU BIOS clock OverDrive disabled mi kalıyordu?

@Ayhan Dönmez mode 7'de stabil olmayan -20 mode 2'de stabil olabilir mi?

Olabilir, şans var. Mode 2 daha agresif. @STama ayarları iletsin, VT3 yapın 10800 saniye beraber. Emin olursun net. Belki sonra P95 Large, ya da saf CPU için Small:

CPU BIOS clock OverDrive disabled mi kalıyordu?

Senin için evet. Artı çok vermeye gerek yok, Fmax yüksek zaten.