R7 9850X3D, ITX kasada nasıl soğutulabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SHERLOCKED
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 156
  • Etiketler Etiketler
    mini nasıl

SHERLOCKED 70

Üstün
Selamlar. Aylardır aklımda olan bir mini ITX projem var. Hatta anakartı aylardır kutuda bekliyor. Şu anki işlemcim 9850X3D. Açıkçası 240mm veya 280mm kesmez diye düşündüğüm için aklımda şu anki 420mm'yi kullanmak var. Ekran kartını anakartın arkasına monte edip AiO'yu da bu ikisinin üstünde yerleştireceğim uzun ince bir kasa fikri var aklımda. Yoksa 280mm yeter mi diyorsunuz? Kendi kasamı yaparsam elimdeki PSU'yu da değiştirmem gerekmeyecek.

280mm ve 360mm sıvı soğutmaların performansı birbirine genelde yakın oluyor. 280mm sizin işinizi görür bence ama kule tipi sığutucuyu bir düşünün derim.

280mm ve 360mm sıvı soğutmaların performansı birbirine genelde yakın oluyor. 280mm sizin işinizi görür bence ama kule tipi sığutucuyu bir düşünün derim.
İnce bir şey yapmak istiyorum. Kule tipi çok kalınlık katıyor.

Ben RTX 5090+9850X3D'yi 15 litre Ncase M2 içerisinde soğutmuştum sorunsuz. 240mm kullanmıştım ve yetmişti. Kasa modelini söylersen bakalım.

Şu şekildeydi, rahat soğuyor 240mm ile. En başta 5080 kullanıyordum o tabii daha serindi ancak konfigurasyon değiştirmek zorunda kalmıştım 5090'ın boyutundan dolayı.

Dosya Ekleri

• 5090.webp
    1,4 MB · Görüntüleme: 32
  • 5080.webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 34
Bende bir gün az yer kaplayan bir kasa kullanmak istiyorum, güzel ve ferah duruyor açıkcası. Thermaltake The Tower 300 kullanıyorum aktif olarak ve diğer kasalara göre daha az yer kaplıyor.

Son düzenleme:
Bu şekilde 12 tane fanla. Hayır bir de RTX 5090 koymuşlar @Recep Baltaş ellerine sağlık hocam, videoyu matrix izler gibi izledim, aktı gitti.

Soğutucu olarak ne kullanmıyorsunuz? Sıcaklıklar ne durumda? OCCT'de mesela. Lütfen oyunda o kadar güç çekmiyor demeyin

Bu şekilde 12 tane fanla. Hayır bir de RTX 5090 koymuşlar @Recep Baltaş ellerine sağlık hocam, videoyu matrix izler gibi izledim, aktı gitti.

Geri zekalı Silverstone'un eksik kılavuzu yüzünden fanları hatalı monte etmişiz. Yarın bir çekim daha yapıcam. Başlık şu olacak: Bu kasadan uzak durun!

Soğutucu olarak ne kullanmıyorsunuz? Sıcaklıklar ne durumda? OCCT'de mesela. Lütfen oyunda o kadar güç çekmiyor demeyin
Atmos 240 kullanıyorum fanlar Phanteks T30. Sıcaklıkları R23'te şöyle:

Ancak ben ATX kasa kullanmayı tercih ediyorum açıkçası, ortam sıcak olduğunda ve ekran kartıyla birlikte yüke girdiğinde sıcaklıklar daha da artıyor. Yazın biraz sıkıntılı.

Son düzenleme:
Başlık şu olacak: Bu kasadan uzak durun!

Kolay gelsin hocam, kasanın arkasındaki Power soket için, arkadaşlarla tartışma bile başlattık biz, o paneli soketin şekline göre falan kesip biçiyoruz, kapağı 3D yazıcıda falan yeniden tasarlayalım diyoruz, soketin şeklinde ve oraya vidalanacak şekilde, bu kabloyı napıcazz kısmında koptuk zaten, bir de ben o kablo sistemini Lian Li kasalarda da görüyorum, ek kablo işine karşıyım, zararı yoktur ama, riskli buluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…