R9 380 & A10 7860-K sistem donuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan quraejma
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 76
  • Etiketler Etiketler
    donuyor

quraejma

Üyecik
Merhaba,

Benim ekran kartımdan olan başka kişilerin oyun test videolarına bakıyorum 60fpslerde ama ben ne yaparsam yapayım kasmadan oynayamıyorum ve sadece Battlefield1 oynamak için bilgisayarımı kullanıyorum, ASUS UEFI BIOS'tan binbir türlü ayar denedim olmuyor, MSI Afterburner ile ekran kartı overclock yaptım olmuyor, AMD Catalyst Control Center ile Auto clock yaptım yine olmuyor ne yaptıysam olmuyor sorunumu çözecek arkadaşa İstanbul Anadolu yakasındaysa bir yemek ısmarlarım değilse Yemeksepeti'nden söylerim

Sistem özelliklerim:
  • Anakart: ASUS A68HM-K
  • Güç kaynağı: Everest EPS550SM 600W
  • İşlemci: AMD A10 7860-K
  • Ekran kartı: Sapphire R9 380
  • RAM: Corsair Vengeance 8 GB 4x2 1600MHz
  • HDD: Samsung 500GB HDD

Sorun ekran kartindan cok islemcide gibi. O islemci 2x2 seklinde idi hatirladigim. 4 cekirdek ama iki tane cift cekirdegin tek yuzeyde birlestirilmis hali. Afterburner'de oyun icinde islemci cekirdeklerinin tumu kullanliyor mu? Ona baktiniz mi? Islemci ve GPU kullanimlari hangi seviyede. 1080p yuksek ayarlarda darbogaz yasatir gibi. 720p deneyin bence.

O islemci hem coklu cekirdek performansi olarak, hem de tekli cekirdek performansi olarak zayif bir islemci. Ust mesajda oldukca kotu sekilde anlatilmis ancak evet, islemciniz klasik bir 4 cekirdek islemci gibi uretilmis degil. Modul mantigindan dolayi onbellek olarak da kirpik bir islemci.

BF1 de oldukca CPU gucune bakan bir oyun, GPU'nuz da CPU'nuza kiyasla fazla guclu. Bu durumda ustte dendigi gibi cozunurluk dusurmemelisiniz. Bunun yerine cozunurlugunuzu monitorunuzunu cozunurlugu ile ayni yapip, ayarlarinizi kokleyin ancak Mesh, Effects ve Lightning Quality ayarlarini Low ayara cekin. Bu ayarlarin CPU etkisi oldugu icin kismalisiniz.

GPU overclock yapmaniz da pek onem arz etmiyor gibi zira CPU limitlisiniz, GPU degil. O soket tam anlamiyla olu bir soket oldugu icin, direkt platform degistirmeyi dusunmeye baslayin derim zira o sokete takabileceginiz en iyi islemci bile mimari tasarim olarak ayni ve o da 4C/4T bir islemci. Bunlara da ek olarak hem oyunu hem de OS'i sigdirabileceginiz bir SSD almaniz hos olur.

O PSU ve anakart ile pek CPU overclock denemenizi de onermem, denediyseniz onceden geri cekin derim.
AMD Catalyst Control Center ile...
Bunu dediginize gore GPU suruculeriniz de guncel degil gibi. Bunlari da guncellemeyi unutmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…