Çözüldü R9 5900X & RTX 4070 Super sistemde Cyberpunk 2077 düşük FPS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RedRavix

Uzman
Dostlar konuyu açmamdaki neden şu: RTX 3060 OC V2 12G ve Ryzen 5 5600 işlemci kullandığımda DLSS açık KALİTE modunda şehir içinde 70-80 arasında alıyorken, RTX 4070 SUPER ve Ryzen 9 5900X ile şehir içinde 70-90 arasında almam sizce normal mi? Bence değil. Sırf daha iyi performans alabilmek için dünyanın masrafını yaptım. Yeni işlemci aldım, hadi dedim darboğaz olmasın RTX 4070 SUPER satın aldım, geleceği yatırım yapalım bir de 32 GB RAM alayım dedim. Aldığım performansa bak. Ekran kartını takmadan önce DDU ile eski ekran kartını silip yeni ekran kartının güncellemesini yükledim. Daha ne yapmam lazım bilen var mı? Grafik ayarları önceki sistemde ne ise o ayarlı. RTX 40 serisine özel kara oluşturmayı açtığımda ise deli gibi ekranda yırtılmalar oluyor oynanmıyor ki mönitörüm G-SYNC destekli olmasına rağmen oluyor.

Çözüm

Yorumların için sağ ol. G-Sync neden kapatayım kötü mü çalışıyor? Ray Tracing'i hiçbir oyunda kulanmadım. Tam bir FPS düşmanı. Göndermiş olduğun modu da kulanmak istemiyorum açıkçası şundan dolayı oyunu Steam'de 400 saat PS5 de 150 saat GOG'da 50 oynadım yeter artık diye düşünüyorum. Ne zaman ki adamakıllı bir güncelleme gelir ondan sonra düşünürüm. Çünkü Update sonrasında oluşan bir sıkıntı diye düşüyorum. DLSS4 teknolojisinin gelmesinden kaynaklı bir hatadır diye tahmin ediyorum.

Arkadaşlar öncelikle cevap yazan herkese teşekkür ederim Recep abi sağ olsun DLSS4 nasıl aktif edebiliriz diye faydalı bir video çekmiş onu izledim. Ve uyguladığım zaman hakikaten bir fark gördüm. Ekran kartını gayet iyi bir şekilde kullandığı gibi üzerine güzel bir FPS değeri vermeye başladı. Aslında @1247 bana daha önceden söylemişti fakat anlayamadığım için vazgeçmiştim. Tek yapmanız gereken NVIDIA App üzerinden DLSS geçersiz kılma ayarını - en yeni özellikleri seçmeniz gerekiyormuş. Ama siz yine de Recep abinin videosunu izleyin hem video izlensin.
Ayarları değiştirmiş olması muhtemel.
Abi hadi ayarları değiştirdi tamam. Ama ya sizce bu ekran kartı ve işlemci bu oyun için güçlü değil mi sizce? 1660 SUPER de oynadığım zamanları hatırlıyorum ya. Onda bile DLSS açıkta 50-60 alıyordum.

Ayarlar en düşükte böyle FPS alıyorsan işlemci darboğazı oluyor o zaman.

Ekran kartını yükselterek yüksek ayarlarda iyi FPS alırsın.
Düşük ayarlarda iyi FPS almak için işlemciyi değiştirmen lazım.

GPU kullanımın çok düşük. %45'lik büyük bir GPU kullanımı eksik. Dolayısıyla yüksek bir performans kaybı yaşıyorsun. Tüm ayarları sona çekip DLSS quality ve frame gen açık tekrar gpu kullanımına bak.

Kral sen heralde konuyu okumadın. Ryzen 9 5900X ile 4070 SUPER var daha ne yükselticen. Sen oyunun istediği gereksinimlerine baktın mı? Grafiklerin hepside yüksekte Ultra da değil.

Kral sen herhalde konuyu okumadın. Ryzen 9 5900X ile 4070 Super var daha ne yükselticen. Sen oyunun istediği gereksinimlerine baktın mı? Grafiklerin hepside yüksekte Ultra da değil.
Düşüye alıp da ilk işlemci ile 4070 Super'le daha çok FPS almayı beklediğini düşündüm.

Cyberpunk ayarlarını atsana bakalım.

Kral sen herhalde konuyu okumadın. Ryzen 9 5900X ile 4070 Super var daha ne yükselticen. Sen oyunun istediği gereksinimlerine baktın mı? Grafiklerin hepside yüksekte Ultra da değil.

Benim sistemde Phantom Liberty şehir içi 95 FPS civarı alıyorum.
Grafik ayarları path racing açık. Tüm ışın izleme ve grafik ayarları en sonda. Yansıma kalitesi gibi ayarlarda sayko olarak seçili. Yani Max ayarlar. Çözünürlük 2560x1440p seçili. DLSS kalite ve frame gen açık. Sende aynı ayarları yap bir kıyas yapmış oluruz. Ekran kartım 4070 ti super bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…