Çözüldü R9 5900X & RTX 4070 Super sistemde Cyberpunk 2077 düşük FPS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RedRavix

Uzman
Dostlar konuyu açmamdaki neden şu: RTX 3060 OC V2 12G ve Ryzen 5 5600 işlemci kullandığımda DLSS açık KALİTE modunda şehir içinde 70-80 arasında alıyorken, RTX 4070 SUPER ve Ryzen 9 5900X ile şehir içinde 70-90 arasında almam sizce normal mi? Bence değil. Sırf daha iyi performans alabilmek için dünyanın masrafını yaptım. Yeni işlemci aldım, hadi dedim darboğaz olmasın RTX 4070 SUPER satın aldım, geleceği yatırım yapalım bir de 32 GB RAM alayım dedim. Aldığım performansa bak. Ekran kartını takmadan önce DDU ile eski ekran kartını silip yeni ekran kartının güncellemesini yükledim. Daha ne yapmam lazım bilen var mı? Grafik ayarları önceki sistemde ne ise o ayarlı. RTX 40 serisine özel kara oluşturmayı açtığımda ise deli gibi ekranda yırtılmalar oluyor oynanmıyor ki mönitörüm G-SYNC destekli olmasına rağmen oluyor.

Çözüm

Yorumların için sağ ol. G-Sync neden kapatayım kötü mü çalışıyor? Ray Tracing'i hiçbir oyunda kulanmadım. Tam bir FPS düşmanı. Göndermiş olduğun modu da kulanmak istemiyorum açıkçası şundan dolayı oyunu Steam'de 400 saat PS5 de 150 saat GOG'da 50 oynadım yeter artık diye düşünüyorum. Ne zaman ki adamakıllı bir güncelleme gelir ondan sonra düşünürüm. Çünkü Update sonrasında oluşan bir sıkıntı diye düşüyorum. DLSS4 teknolojisinin gelmesinden kaynaklı bir hatadır diye tahmin ediyorum.

Arkadaşlar öncelikle cevap yazan herkese teşekkür ederim Recep abi sağ olsun DLSS4 nasıl aktif edebiliriz diye faydalı bir video çekmiş onu izledim. Ve uyguladığım zaman hakikaten bir fark gördüm. Ekran kartını gayet iyi bir şekilde kullandığı gibi üzerine güzel bir FPS değeri vermeye başladı. Aslında @1247 bana daha önceden söylemişti fakat anlayamadığım için vazgeçmiştim. Tek yapmanız gereken NVIDIA App üzerinden DLSS geçersiz kılma ayarını - en yeni özellikleri seçmeniz gerekiyormuş. Ama siz yine de Recep abinin videosunu izleyin hem video izlensin.
DLSS değiştiriyorsun. DLSS4 ile mantığı değişti. Mesela Delta Force DLSS3 var. Ben bu ön ayar J ile onu DLSS4 zorluyorum. Önceden güncellemeyen oyunlarda DLSS dosyasını değiştirirdin. Ben de tam tersi DLSS4 oyunu, DLSS3 çevirebilir misin diye dene diye yazdım.

İsimlendirmesi rezalet olduğundan şu profili seç de diyemiyorum. Aşağıdaki override ise DLSS4 yeni özellikklerini de aktif ediyor. RT50 kartlarda olması lazım.

DLSS4 teknolojisi sadece RTX50 serisinde değil mi? Cyberpunk 2077 de dediğin ayar kapalı. Desteklenmiyor.

DLSS4 teknolojisi sadece RTX50 serisinde değil mi? Cyberpunk 2077 de dediğin ayar kapalı. Desteklenmiyor.
DLSS4 ile gelen adını bilmediğim FG gelişmiş versiyonu yani 4x artıran teknoloji 50K özel. Onun dışında DLSS4 ile değişen sistemi 30-40K ve hatta 20K kullanabiliyor diyorlar. Bahsettiğim gibi görseldeki ayarı J yapınca DLSS4 dosyası ile oyuna giriyorum. Oyun DLSS3 göre daha net gözüküyor. FG gibi ekstra FPS artıran ayar sadece 50K özel.

Nvidia o kadar karmaşıklaştırdı ki, bazı teknoloji kanalları bile bilmesine rağmen hatalı anlatıyor.

Yani DLSS4 yeni sistemi oyunların görselliğini bozmadan FPS artırıyor. DLSS3 göre en büyük fark net gözükmesi ve bozulmaların azalması. O yüzden Cyberpunk 2077'de DLSS3 performansını göremiyor olabilirsin. Bu sürücüler ile iyileştirilebilir.

Yine update kaldık o zaman.

Özelliği desteklemiyor diyorsa bu bir hata. DDU ile ekran kartı ve NVIDIA App kaldırın. Tekrar NVIDIA App yükleyip sürücüyü indirin. DLSS oyunlarda destekliyor olması lazım.

Dediğiniz gibi yapacağım değişen bir şey olursa buradan yazarım.

Özelliği desteklemiyor diyorsa bu bir hata. DDU ile ekran kartı ve NVIDIA App kaldırın. Tekrar NVIDIA App yükleyip sürücüyü indirin. DLSS oyunlarda destekliyor olması lazım.

Dediğin gibi DDU ile sildim yükledim. O dediğin ayar geldi. Birazdan oyun içinde de deneyeceğim.

Dediğiniz gibi yapacağım değişen bir şey olursa buradan yazarım.

Dediğin gibi DDU ile sildim yükledim. O dediğin ayar geldi. Birazdan oyun içinde de deneyeceğim.

Oyunda değişen bir şey olmadı. Nedenini bir türlü çözemeceğiz anlaşılan. Benim tahminim yeni hem NVIDIA tarafından hem de Cyberpunk tarafından gelen güncelleme sonrası diye düşünüyorum. Eğer elinizde Cyberpunk 2077 varsa yüksek ayarlardayken FPS ne kadar alıyorsunuz paylaşırsanız sevinirim. Eğer olurda FPS bir tek bende böyle ise kasayı satacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
G-Sync kapat öncelikle. Sonra şu modu kur. Az da olsun optimizasyon sağlar. Ray Tracing açıyorsan kapat. Gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca bu videoyu buldum. Ayarları hızlı geçiyor ama 40 FPS'i geçmemiş.

Bu video da, Dost Kayaoğlu'ndan. 4070 Ti var. 4K'da oyun ağlıyor. Çözünürlük düşersen her türlü daha fazla FPS alırsın.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yorumların için sağ ol. G-Sync neden kapatayım kötü mü çalışıyor? Ray Tracing'i hiçbir oyunda kulanmadım. Tam bir FPS düşmanı. Göndermiş olduğun modu da kulanmak istemiyorum açıkçası şundan dolayı oyunu Steam'de 400 saat PS5 de 150 saat GOG'da 50 oynadım yeter artık diye düşünüyorum. Ne zaman ki adamakıllı bir güncelleme gelir ondan sonra düşünürüm. Çünkü Update sonrasında oluşan bir sıkıntı diye düşüyorum. DLSS4 teknolojisinin gelmesinden kaynaklı bir hatadır diye tahmin ediyorum.

Arkadaşlar öncelikle cevap yazan herkese teşekkür ederim Recep abi sağ olsun DLSS4 nasıl aktif edebiliriz diye faydalı bir video çekmiş onu izledim. Ve uyguladığım zaman hakikaten bir fark gördüm. Ekran kartını gayet iyi bir şekilde kullandığı gibi üzerine güzel bir FPS değeri vermeye başladı. Aslında @1247 bana daha önceden söylemişti fakat anlayamadığım için vazgeçmiştim. Tek yapmanız gereken NVIDIA App üzerinden DLSS geçersiz kılma ayarını - en yeni özellikleri seçmeniz gerekiyormuş. Ama siz yine de Recep abinin videosunu izleyin hem video izlensin.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…