R9 5950X işlemci RTX 5080 veya RTX 5090 ekran kartıyla darboğaz yapar mı?

XER4N1TY

Başarılı
Merhaba arkadaşlar. Kafam iyice karıştı, gece YouTube'da video gördüm, 4K için AM5 sisteme geçmeyin diye bir video gördüm. Halihazırda hazır sistemim var. Yeni sistem toplamaktayım. DDR5 tam oturmamış olsa da ileriye dönük bir sistem olacak ama hani diyorum ki 4K için işlemcim yeterliyse AM5 platforma geçmeyeyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni sistem topluyor iseniz AM4 kullanmak aşırı mantıksız. Hele ki 5080 istiyorsanız. DDR5 nasıl tam oturamamış?

Bu performans videosuna göre RTX 5090 ile 4K'da darboğaz olmuyor diyebiliriz aslında. Ben yine de AM5'e geçmeni tavsiye ederim. O gördüğün yorumlar doğru yorumlar değil. AM5 gayet iyi çalışan bir platform. Yine de aşağıdaki örneğe bakarak da R9 5950X ile RTX 5090 veya RTX 5080'i 4K çözünürlükte rahat kullanırsın.

Yeni sistem topluyor iseniz AM4 kullanmak aşırı mantıksız. Hele ki 5080 istiyorsanız. DDR5 nasıl tam oturamamış?

Hocam şu şekilde ram uyumsuzlukları ve 4 stick kullanamamak gibi yine 6000 MHz üstü RAM kullanımı stabil değil deniyor hocam Bi'de şöyle bir olay var elimdeki sistemi satayım dedim ölü fiyat çekildiği için yayın pcsine çevireceğim yeni sistemi topladıktan sonra.

Son düzenleme:
5950X 4K'da 5090 alsanız bile besler. Az masraf ile devam etmek istiyorsanız bu şekilde devam yapabilirsiniz.

Peki hocam mevcut PC'mi yayın pcsine çevirsem hangi ekran kartı önerirsiniz render ve yayın için yayını devamlı işlemciden verip işlemciyi fazla yormayım diyorum.

Peki hocam mevcut PC'mi yayın pcsine çevirsem hangi ekran kartı önerirsiniz render ve yayın için yayını devamlı işlemciden verip işlemciyi fazla yormayım diyorum.
Render ve yayın konusundan anlamıyorum maalesef. Ancak sanırım bu işler için NVIDIA kartlar daha uygun deniliyor. Render ve yayın için de ayrıca bir NVIDIA kart alabilirsin. Yine de bilen arkadaşların tavsiyelerine kulak ver.

Tamamdır hocam bu arada hocam ben Reddit'te gördüm 5950X 9070 XT ile bayağı düşük performans sergilemiş sanırım kartın PCI Express 5.0 destekli olduğu için sanırım NVIDIA'nın 5000 serisinde bu durum yoktu diye hatırlıyorum.

PCIe 4.0 ile PCIe 5.0 arasında oyun konusunda gözle görülür çok bir fark olmaz. Fark görebileceğin belki PCIe 3.0 olur ama o da ortalama 3-5 FPS civarında ya olur ya olmaz. O bahsettiğin incelemede düşük performans vermesine sebep olan başka bir sebep vardır.

PCIe 3.0 vs PCIe 4.0 vs PCIe 5.0:

Anladım hocam teşekkür ederim hocam sizin tavsiyeniz nedir AM5 sistem kurayım mı yoksa mevcut sistem ile devam edeyim mi tekrar soruyorum kusura bakmayın bir ara gördüm AM5 soket desteği 2027 deniliyordu AM4 uzun süre destek verdiler AM5 de öyle bir şey yapmazlar diye düşünüyorum ama bilemeyiz yine hocam aktif yayında yapıyorum 5090 alma sebebim VRAM artı uzun yıllar 3 nesil yeni bir kart almayacağım belki AMD tekrar üst segment ekran kartı üretirse alabilirim çünkü AMD 9000 serisi ile güzel iş çıkardılar bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…