Her şey bütçe meselesi. Hem RTX 5090 hem de AM5 için bütçen varsa yap tabii ki. Ancak bütçen biraz zorlanıyorsa RTX 5080 + AM5 şeklinde de ilerleyebilirsin. RTX 5080 de seni uzun bir süre götürür. Zaten zamanla birçok oyuna MFG desteği de gelecek için RTX 5080'in yetmediği durumlarda MFG kullanarak da kartın kullanım süresini uzatabilirsin. Ancak elbette paran varsa RTX 5090 + AM5 yap, düşünme.Anladım hocam teşekkür ederim hocam sizin tavsiyeniz nedir AM5 sistem kurayım mı yoksa mevcut sistem ile devam edeyim mi tekrar soruyorum kusura bakmayın bir ara gördüm AM5 soket desteği 2027 deniliyordu AM4 uzun süre destek verdiler AM5 de öyle bir şey yapmazlar diye düşünüyorum ama bilemeyiz yine hocam aktif yayında yapıyorum 5090 alma sebebim VRAM artı uzun yıllar 3 nesil yeni bir kart almayacağım belki AMD tekrar üst segment ekran kartı üretirse alabilirim çünkü AMD 9000 serisi ile güzel iş çıkardılar bence.
AMD ise orta segmentte NVIDIA ile rekabet edeceğini söylemişti, bu yüzden RX 9070 XT'nin de üstünde bir kart çıkarır mı emin değilim. Ancak sanırım RTX 5090 ile rekabet edecek bir kart çıkarmayacaktır. Yapsa yapsa RTX 5080 ile rekabet edecek bir kart çıkaracağını düşünüyorum ilerde.