Bana tam ayar yazabilirseniz denerim. Çok hakim değilim bu konulara.

Ben de PBO'ya çok hakim değilim maalesef. Hem işlemci silikonum rezalet olduğundan hem de anakartım verdiğim limitleri dinlemeyip kafasına göre çalıştığı için araştırmaya da pek ihtiyaç duymadım. @AceTeq daha iyi bilir.

Ben de PBO'ya çok hakim değilim maalesef. Hem işlemci silikonum rezalet olduğundan hem de anakartım verdiğim limitleri dinlemeyip kafasına göre çalıştığı için araştırmaya da pek ihtiyaç duymadım. @AceTeq daha iyi bilir.

Peki anakartı en tepe model ile değiştirsem fark oluşur mu?

Bilemiyorum ama oluşabilir. Aklımda adresin Bursa diye kalmış nasılsa, az önce Sahibinden'de gezerken Bursa'da bir tane X570-F gördüm fiyatı da fena değildi. Bir bak istersen Bursa'daysan.

Ankara'da yaşıyorum. Eğer fark oluşacaksa düşünebilirim. Ya da belki sonra DDR5'e geçerim.

Aklımda bu var :

ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero​

5950X için PBO'da +200 MHz offset limiti yok diye biliyorum. CPB'yi kapatıp +800 MHz verip CO ayarları yapmayı denersen daha iyi sonuç elde edebilirsin bence.

+200 MHz vardır büyük ihtimal ama CPB kapanırsa CO geçersiz kalır. Manuel ofset vermesi gerekir. 3.4+800 4.2 GHz eder şu ankinden performans olarak bir şey değişmez.