• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

R9 6900HX & RTX 3070 Ti sistemde ikinci monitörü bağlayınca aşırı kasma ve imleç donması

IbrahimBkt

Çalışkan
Herkese merhaba,

Laptopıma harici bir monitör bağladığımda ciddi bir performans sorunu yaşıyorum. İkinci ekran algılandığı anda tüm sistem aşırı derecede kasmaya başlıyor. Mouse imleci takılıyor, arayüz animasyonları donuyor ve işletim sistemi neredeyse tamamen kullanılamaz hale geliyor.

Yazılım geliştiriciyim ve bu sorun Flutter ile web geliştirme ortamım için büyük bir engel teşkil ediyor.

Sistem özelliklerim:
  • İşlemci (CPU): AMD Ryzen 9 6900HX.
  • Ekran kartı (GPU): NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti laptop GPU.
  • RAM: 16 GB DDR5 (2x8 GB)
  • İşletim sistemi: Windows 11.
Sorun: İkinci monitör takıldığı anda (HDMI veya USB-C/DP üzerinden fark etmeksizin), sistem sanki 1 FPS ile çalışıyormuş gibi hissettiriyor. Monitör kablosunu çıkardığım an takılmalar anında düzeliyor. Bu sorun, laptop "en iyi performans" modundayken ve şarja takılıyken de devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka bir monitör ile denediniz mi? Driver kaynaklı bir problem de olabilir. Elimizde seçenek çok şu an için.

Başka bir monitör ile denediniz mi? Driver kaynaklı bir problem de olabilir. Elimizde seçenek çok şu an için.

Başka bilgisayar ile denedim oldu HDMI girişi mi bozuldu büyük ihtimalle 2-3 kablo ile denedim olmadı diğer laptopta falan oluyor

Type-C to HDMI Çevirici aldım sorun çözüldü herhalde orası bozuldu.​

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…