H herokars Üyecik Katılım 11 Temmuz 2025 Mesajlar 9 Beğeniler 3 11 Temmuz 2025 #1 Konu Başlıkları Gizle 1 Sistem Bilgilerim: 2 Yaşadığım Sorun: 3 Yaptığım Testler: 3.1 Prime95 + CoreCycler: 3.2 Cinebench R23: 3.3 Restart: Sistem Bilgilerim: İşlemci: AMD Ryzen 9 7950X Anakart: ASUS TUF Gaming B650-Plus Wi-Fi BIOS Sürümü: 3263 RAM: XPG 64 GB (2x32 GB) 6000 MHz DDR5 (EXPO Kapalı) Ekran Kartı: NVIDIA RTX 3080 Ti Soğutma: Cooler Master Masterliquid ML360L ARGB (sıvı soğutma) Yaşadığım Sorun: Sistemim genel olarak stabil. Özellikle yük altında hiçbir sorun yaşamıyorum. Ancak spesifik olarak şu durumu yaşıyorum: Bilgisayarı “cold boot” yani ilk açılışta hiçbir problem yok Ama sadece "restart" (yeniden başlatma) yaptığımda sistem açılmıyor Anakartta DRAM ışığı (sarı LED) yanıyor ve sistem POST bile etmiyor BIOS ekranına bile gelmeden kilitleniyor Güç tamamen kesilmeden sistem kendine gelmiyor. 🛠 BIOS Ayarlarım (Sorunlu anki yapı): PBO: Enabled Curve Optimizer Mode: Per Core Tüm çekirdeklere: -5 offset EXPO: Disabled Fast Boot: Disabled Fan Profili: Yüksek devirli, agresif soğutma Soğutma: ML360L sıvı soğutma Yaptığım Testler: Prime95 + CoreCycler: Bütün çekirdekleri teker teker -5 offset ile test ettim FFT aralığı: 8960K – 32768K (HUGE) Her biri en az 6 dakika çalıştı Hiçbir hata, WHEA, donma olmadı Sistem tam yük altında %100 stabil Cinebench R23: Önceki testlerde ısı 90°C civarına çıkıyordu ECO Mode açıkken sıcaklık düştü ama performans azaldı Şu anda Curve sayesinde hem serin hem hızlı çalışıyor Restart: Restart tuşuna bastığım an DRAM (RAM) LED'inde kilitleniyor Ekrana görüntü gelmiyor, BIOS'a giremiyorum Cold boot sorunsuz, restart sorunlu Dosya Ekleri WhatsApp Image 2025-07-11 at 13.08.34.webp 3,4 MB · Görüntüleme: 93 Son düzenleyen: Moderatör: 11 Temmuz 2025
Sistem Bilgilerim: İşlemci: AMD Ryzen 9 7950X Anakart: ASUS TUF Gaming B650-Plus Wi-Fi BIOS Sürümü: 3263 RAM: XPG 64 GB (2x32 GB) 6000 MHz DDR5 (EXPO Kapalı) Ekran Kartı: NVIDIA RTX 3080 Ti Soğutma: Cooler Master Masterliquid ML360L ARGB (sıvı soğutma) Yaşadığım Sorun: Sistemim genel olarak stabil. Özellikle yük altında hiçbir sorun yaşamıyorum. Ancak spesifik olarak şu durumu yaşıyorum: Bilgisayarı “cold boot” yani ilk açılışta hiçbir problem yok Ama sadece "restart" (yeniden başlatma) yaptığımda sistem açılmıyor Anakartta DRAM ışığı (sarı LED) yanıyor ve sistem POST bile etmiyor BIOS ekranına bile gelmeden kilitleniyor Güç tamamen kesilmeden sistem kendine gelmiyor. 🛠 BIOS Ayarlarım (Sorunlu anki yapı): PBO: Enabled Curve Optimizer Mode: Per Core Tüm çekirdeklere: -5 offset EXPO: Disabled Fast Boot: Disabled Fan Profili: Yüksek devirli, agresif soğutma Soğutma: ML360L sıvı soğutma Yaptığım Testler: Prime95 + CoreCycler: Bütün çekirdekleri teker teker -5 offset ile test ettim FFT aralığı: 8960K – 32768K (HUGE) Her biri en az 6 dakika çalıştı Hiçbir hata, WHEA, donma olmadı Sistem tam yük altında %100 stabil Cinebench R23: Önceki testlerde ısı 90°C civarına çıkıyordu ECO Mode açıkken sıcaklık düştü ama performans azaldı Şu anda Curve sayesinde hem serin hem hızlı çalışıyor Restart: Restart tuşuna bastığım an DRAM (RAM) LED'inde kilitleniyor Ekrana görüntü gelmiyor, BIOS'a giremiyorum Cold boot sorunsuz, restart sorunlu
Çözüm 2 2 20424 11 Temmuz 2025 RAM'ler yanlış slotlara takılı, soldan 2. Ve 4. Slota takmalısınız, sorun bundan kaynaklıdır.
KS KS H herokars Üyecik Katılım 11 Temmuz 2025 Mesajlar 9 Beğeniler 3 11 Temmuz 2025 #21 Yasin Alemdağ dedi: Bu arada fanın resmini atmadınız eğer aşağıya üflüyorsa hava sirkülasyonu hoş olmaz. Genişletmek için tıkla... ona çabaladım ama durduramadım hocam ya fanı Artı 0 Eksi
Yasin Alemdağ dedi: Bu arada fanın resmini atmadınız eğer aşağıya üflüyorsa hava sirkülasyonu hoş olmaz. Genişletmek için tıkla... ona çabaladım ama durduramadım hocam ya fanı
Yasin Alemdağ Yetkin Katılım 5 Mart 2025 Mesajlar 2.418 Çözümler 15 Beğeniler 1.557 Yer Trabzon 11 Temmuz 2025 #22 herokars dedi: Ona çabaladım ama durduramadım hocam ya fanı. Genişletmek için tıkla... Parmağınızla göbeğe hafif baskı yaparsanız durur. Artı 0 Eksi
herokars dedi: Ona çabaladım ama durduramadım hocam ya fanı. Genişletmek için tıkla... Parmağınızla göbeğe hafif baskı yaparsanız durur.