Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

boosme5541

Çalışkan
  • RAM: Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16) DDR 5 CL30 EXPO.
  • SSD modeli: Samsung 970 EVO Plus 500 GB.
  • Ekran kartı: MSI GeForce RTX 3060 Gaming X 12 g GDDR6.
  • Anakart: MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi AM5 DDR5 6600 MHz.
  • İşlemci: AMD Ryzen 9 7950X3D.
  • Sıvı soğutma: Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB.
  • Power Supply: FSP Hydro GT Pro 850W.
  • Windows 10 Home.

Bilgisayar SSD ve ekran kartı hariç bütün bileşenleri sıfır aldım, SSD ve ekran kartı halihazırda çalışan sorunsuz kasamdan söktüm yeni kasama taktım hiçbir sorunu olmayan parçalar.

Sorun:
Oyun oynarken PC aniden kapanıyor. Bunu bazen 25 dk, bazen 2 saat sonra yapabiliyor. OCCT 6.2.0 sürümünde yaptığım Power testinde 5-9 dk aralığında CPU 84-86 derece, ekran kartı maksimum 67 derece iken kapanmalar yaşandı. Temiz Windows kurulumu denedim, EXPO kapattım ve başka başka şeyler denedim. Şu anda tek şüphelendiğim PSU onu garantiye göndereceğim fakat emin olmak adına başka deneyebileceğim bir şey var mıdır acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir ihtimal CPB kapatıp dener misiniz?

PSU'yu garantiye göndereceğim sonrasında bir sorun yaşanırsa buraya güncelleme geçeceğim.

PSU'yu göndermeden birkaç bir şey denedim ancak tam olarak anlamadım yanlış olan neydi bilmiyorum ama yaptıklarım şunlar RAM'leri çıkartıp üfledim sildim yerini değiştim güç bağlantılarının anakart üstünden soketlerini çıkarıp kabloları daha düzgün biçimde düzelterek geri taktım ve sıvı soğutma pompasıının vidalarını sıktım sistem 6.2.0 OCCT sürümünün Power testinde 5-9 dakika içinde kapanıyordu bunları yaptıktan sonra gördüğünüz gibi 15 dakikalık testi başarıyla tamamladı, şimdi birkaç el Valorant oynayacağım bakalım bir sorun çıkacak mı?
Bir ihtimal CPB kapatıp dener misiniz?

PSU'yu garantiye göndereceğim sonrasında bir sorun yaşanırsa buraya güncelleme geçeceğim.

PSU'yu göndermeden birkaç bir şey denedim ancak tam olarak anlamadım yanlış olan neydi bilmiyorum ama yaptıklarım şunlar RAM'leri çıkartıp üfledim sildim yerini değiştim güç bağlantılarının anakart üstünden soketlerini çıkarıp kabloları daha düzgün biçimde düzelterek geri taktım ve sıvı soğutma pompasıının vidalarını sıktım sistem 6.2.0 OCCT sürümünün Power testinde 5-9 dakika içinde kapanıyordu bunları yaptıktan sonra gördüğünüz gibi 15 dakikalık testi başarıyla tamamladı, şimdi birkaç el Valorant oynayacağım bakalım bir sorun çıkacak mı?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    103,3 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleme:
Çözüm