Yarım saat içinde 3 farklı mavi ekran hatası aldım. Sistem çok hızlı yeniden başladığı için hata kodlarını göremedim. Problemin ne olduğuna dair hiçbir fikrim yok. Yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar?
Hayır, hayır. 2 sürücü de güncel olduğu için silip yüklesen de değişen bir şey olmayacak zannımca. Bu sürücüler sık sık güncellenen paketler değil. Senin muhtemelen bunlardan ses almak gibi bir problemin olmadığı için 2 aygıtı da devre dışı bırakıp bilgisayarı öyle kullanmanı isteyeceğim. Eğer yine mavi ekran alırsan bu durumda kendini bu arkadaşların arkasına atan suçluyu bulmuş oluruz. Tekrar almazsan bu sürücüler için bir sonraki güncellemeye kadar bir değişim yapmadan kullanabilirsin.
Hayır, hayır. 2 sürücü de güncel olduğu için silip yüklesen de değişen bir şey olmayacak zannımca. Bu sürücüler sık sık güncellenen paketler değil. Senin muhtemelen bunlardan ses almak gibi bir problemin olmadığı için 2 aygıtı da devre dışı bırakıp bilgisayarı öyle kullanmanı isteyeceğim. Eğer yine mavi ekran alırsan bu durumda kendini bu arkadaşların arkasına atan suçluyu bulmuş oluruz. Tekrar almazsan bu sürücüler için bir sonraki güncellemeye kadar bir değişim yapmadan kullanabilirsin.
Bundan sonrası için mesela 5 günde bir mavi ekran alıyorsan 6 gün kontrol et. 3 günde bir alıyorsan 4 gün kontrol et. 10 günde bir alıyorsan 11 gün kontrol et. Eğer maviye düşmezse ona göre bir şey söyleyeceğim. Bunlar halihazırda yan paket ve bir GPU'a bağlılar. Ya ekran kartın ya da işlemcideki grafik kartı ki aktif olarak onu kullanıyor musun bilmiyorum.
Gitmesi normal çünkü sesi devre dışı bıraktık. Aslında şöyle de yapabilirsin: Şu an TV'e bağlı olan ses aygıtını geri açıp diğeri devre dışı kalacak şekilde devam edebilirsin. Oldu da mavi ekran yersen onu da devre dışı bırakıp öyle devam edersin. Test işini olabildiğince kişiselleştirmek de sana bağlı
@bicy şimdilik kulaklık ile devam edebilirim. Dizi film falan izlerken de plex üzerinden TV'nin kendi medya sunucuna bağlayıp oradan stream ederim artık. Yeter ki artık şu mavi ekranları almayayım. Oyun oynarken problem değil ama mesaideyken olunca çileden çıkartıyor insanı evden çalıştığım ve bütün mesai süresince bilgisayarı kullanmak zorunda olduğum için.
Çok teşekkür ederim ismini bilmediğim arkadaşım. Analiz rehberlerine baktım. Kendim yapmaya çalıştım ama işin içinden çıkamadım. Yardımların için çok sağ ol
@bicy İnşallah bir daha sonuç dışında benden cevap almazsın hocam. Şu an için 2 dk arayla mavi ekran yemediğime göre bir şeyler yolunda gidiyor gibi gözüküyor...