Çözüldü R9 9800X3D işlemci B650 anakartlarda çalışacak mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ShadowLegion
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    b650
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ShadowLegion

Üstün
Makaleler
1
B650M DS3H anakartta kullanıyorum. R7 7600X ve RTX 4070 var 2K monitör ile beraber. R7 7600X PUBG, Warzone gibi oyunlarda yetersiz kalabiliyor. R9 9800X3D almaya düşünüyorum ama anakartın BIOS Update ile destekleyecek mi? A620 serisinin bile adı geçmiş ama nedense B650 serisinden bahsetmemiş sanki AMD. Var mıdır bilgisi olan?

Son düzenleyen: Moderatör:

B350mk gibi giriş seviyesi kartın kompanentlerine custom heatsink takarak 110-120W stabil şekilde işlemcime besletebiliyordum. Bence çok sorun olmaz gibi güncel anakartların çoğu iyi değil mi hocam?

Hocam biraz abartıyorsunuz. Ben OCCT sistem testi yapıyorum 130W gördü işlemci kaç saat çalıştı 95 derecede.ya da işlemcinin 100W çektiği oyunlar oynuyorum ve öyle sıcaklıkta bir problem yok. Kasamın hava akışı muazzam ve Arctic LF sıvı soğutma var. Render, edit yapmadıkça insanları masrafa yönlendirmemelisiniz. 9900x veya 9950x olsa neyse. x3D işlemciler zaten az watt çekiyor.

120W TDP'si var. Stress testi hariç zaten bunu çekmeyecek ve OC de yapmıyor insanlar x3D işlemcilere. Sıcaklık sizin sandığınız gibi bir şey değil. Pek çok faktöre bağlı oda sıcaklığı dahil.

Hocam DS3H nerede ROG nerede zaten tepe modelle giriş orta modeli karşılaştırmak gibi oluyor demek istediğim anakartların kaldırabildiği. Hocamın dediği gibi çipset aman aman önemli değil. Bende Prime B350mk yerine TUF B350mk olsaydı ısınma sorunum olmazdı sınırda geziyorum şu anda MOSFET'ler patladı patlayacak.

Hocam ben alınmalı vs demiyorum zaten. Fark var mı diye soruldu ve onun cevabını verdim.

Olay sadece çipsette değil. Anlatmak istediğim şey bu. Alınırken en üst çipset yerine orta çipsette kaliteli anakart almak daha mantıklı demek istiyorum. DS3H 9800X3D'de hala zorlanır diye düşünüyorum.

DS3H'nin testlerdeki VRM sogutma performansi segmentine gore fena degildi, henuz piyasaya cikmamis, inceleme verisini bilmedigimiz bir CPU icin yorum yapmak pek saglikli olmaz fakat 7000 serisinin top CPU'sunda bile herhangi bir limitleme ya da throttle olmadan testi gecmis bir model, cok da sorun yaratacagini sanmam kasanizin hava akisi da iyi ise tabii.

Paylastiginiz kaynak da DS3H icin gayet iyi yorumlar belirtmis bu arada.

Son düzenleme:
Hocam ben alınmalı vs demiyorum zaten. Fark var mı diye soruldu ve onun cevabını verdim.
Fark elbette olacak. Birisi 6K ya satılıyor birisi 15-25k. Usb portları vs vs. Günlük kullanım, edit render ve özellikle oyun için B650 Ds3H yeterli. Ayrıca X670E/X870E deki fazla portları ihtiyacı olan kullansın. Kulaklığı takıp oynayacak adama ethernet kablosu da varsa WiFi li anakartta bile gerek yok. Fazlası bütçesi iyi değilse israftır.

A620 ye bile BIOS güncellemesi verecek. Sıkıntı çekecek olsa adamlar A serisine 9800x3d update i vermezler.

Ben bunları yazıyorum ki insanlar 300W çekecek ve B serisi çöp gibi düşünüp X670/X870 e koşmasın. RAM OC yapıp geçin stok halde oyun için x3d yeterli zaten. Siz çok korkuttunuz insanları kusura bakmayın.

Zaten DS3H kötü bir anakart değil. Aslında demek istediğimi sistem toplanırken direkt X çipset olsun da ne oluyorsa olsun tayfa için söyledim. X çipset yerine kaliteli bir B çipset daha mantıklı demek istedim.

DS3H 9800X3D'de hala zorlanır diye düşünüyorum.
170W TDP si olan 7950x 'i çalıştırmış bir anakartta 120W TDP si olan 9800x3D de zorlanmaz. Bu sizin düşüncenizden bağımsız bilimsel bir veri.

Söyledikleriniz kendi düşünceniz kısaca gerçekler sizin düşündüklerinizden farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…