enes.ocakci

Becerikli
Arkadaşlar merhaba,

Yeni bir sistem topladım: R9 9950X işlemci, ROG B850-A anakart ve Gainward 4060 Ti 8 GB ekran kartım var. Oyunlarda ekran bazen tamamen siyah oluyor, bazen geç geliyor, bazen hiç gelmiyor. Sürücüler güncel, ekran kartını söküp taktım; kart 1,5 yıldır başka bir sistemde kullanılıyordu ve bir sıkıntısı yoktu. Bu sorunun nedeni ne olabilir?

+Furmak testi yaptım 30dk boyunca en fazla 69 derece oldu, siyah ekran hatası almadım, herhangi bir oyunlarda hata devam ediyor.

Son düzenleme:
Güç kablosu düzgün mü elinde başka varsa başka kablo dene modüler PSU varsa başka PCI-e kablosu takıp dene ve başka porta onun dışında BIOS güncelledin mi veya herhangi bir ayar vs açtın mı? RAM'lerin ne son olarak EXPO açtın mı?

Güç kablosu düzgün mü elinde başka varsa başka kablo dene modüler PSU varsa başka PCI-e kablosu takıp dene ve başka porta onun dışında BIOS güncelledin mi veya herhangi bir ayar vs açtın mı? RAM'lerin ne son olarak EXPO açtın mı?

Güç kablosu modüler, başka kabloda takıp denedim, EXPO kapalı BIOS son sürüm, BIOS default modda, DDU ile driver silip tekrar kurdum.

https://www.vatanbilgisayar.com/gsk...ddr5-8000mhz-cl38-1-4v-amd-expo-dual-ram.html ramlerim

EXPO 8000MHz'de görüntü gelmiyor BIOS'tan ayar yapmadan onları yapmam çok uzun sürer, diğer seçenekleri sabah deneyip cevap yazarım.

EXPO açıp görüntü gelmiyorsa sorun ekran kartı değil RAM de RAM'lerin sorunlu şu an muhtemelen daha düşük MHz alıp denersen açılır bu sorunlar ortadan kalkar.

Deneyebilirsen RAM'leri tek tek dene EXPO açmayı dene.

Olay görüntüleyici raporu paylaşır mısınız?
Merhaba, olay görüntüleyicisinde bu durumla ilgili hata çıkmıyor

EXPO açıp görüntü gelmiyorsa sorun ekran kartı değil RAM de RAM'lerin sorunlu şu an muhtemelen daha düşük MHz alıp denersen açılır bu sorunlar ortadan kalkar.

Deneyebilirsen RAM'leri tek tek dene EXPO açmayı dene.
EXPO açtım şuan aynı sorun devam ediyor.

@Recep Baltaş geceden beri uğraşıyorum neden dolayı olabilir, müsaitseniz yardımcı olma şanşınız var mı acaba?

@marik

1759501889920.webp

@ryz

Son düzenleme: