SakinOlMustafa

Çalışkan
R9 9950X3D işlemci alacağım. Benim MSI MAG CoreLiquid I360 sıvı soğutucum var, sizce bu işlemci için yeterli mi? Yeterli değilse ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme almayı düşünüyorum, nasıl sizce? Almalı mıyım veya farklı soğutucu öneriniz var mı 360'lık?

R9 9950X3D işlemci alacağım. Benim MSI MAG CoreLiquid I360 sıvı soğutucum var, sizce bu işlemci için yeterli mi? Yeterli değilse ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme almayı düşünüyorum, nasıl sizce? Almalı mıyım veya farklı soğutucu öneriniz var mı 360'lık?

@SakinOlMustafa Yetersizlik bir durum yok ama bütçe dahilinde indirimdeyken bu ikisi alınabilir. Saf performans odaklı 6000 TL düştüğünden Galahad ilk tercih olur.

Arctic P12 Pro fan var bende 3 tane. Lian Li olanı alıp P12 proları ona taksam daha iyi performans alır mıyım acaba.

Push-Pull ile sağlam olur. Kendi fanları sağlam. Pump %100 devir ses yaparsa az kıs.

Bunu AM5'te evi soğutucu dükkanına çeviren arkadaşlar denedi. Pump ters montajda İntel'deki ile aynı değerleri verebiliyor. AM5 özel durum, yoksa 5-10 derece üzerine koyuyor.

Arctic P12 Pro fan var bende 3 tane. Lian Li olanı alıp P12 proları ona taksam daha iyi performans alır mıyım acaba.

1772836446110.webp

1772836462782.webp

Push-pull ile sağlam olur. Kendi fanları sağlam. Pump %100 devir ses yaparsa az kıs.

Bunu AM5'te evi soğutucu dükkanına çeviren arkadaşlar denedi. Pump ters montajda Intel'deki ile aynı değerleri verebiliyor. AM5 özel durum, yoksa 5-10 derece üzerine koyuyor.

Aqua Elite V3 var zaten onda takılı P12 Pro'lar. Yetiyor da değiştirmem gerekirse fanlar pahalı fanlar yani değerlendirmek isterim.

Aqua Elite V3 var zaten onda takılı P12 Pro'lar. Yetiyor da değiştirmem gerekirse fanlar pahalı fanlar yani değerlendirmek isterim.

Bu AIO'nun kendi fanları da sağlam, Trinity Performance'tan bahsediyorum. Push-Pull ile sağlam oluyor, evi soğutucu dükkanına dönen arkadaşlar kullanıyor. :) Arctic 360 Pro AIO'daki sıkıntı AM5 montaj gereği pompa ters monte edersen 5-10 derece arası kazanç sağlıyorsun. İntel'de özel montaj kiti, Frame dahil geliyor. Onda bu durum yok.

Daha iyi olacaktır elbet ama değiştirmeni gerektirecek bir durum yok yani.

Sonuçta IHS belli, Direct-die ve Delid vesaire yapmadan sıcaklık konusu biraz zor. IHS limitliyor.