Cepasa35

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir sistem topluyorum. Kargoda gelmek üzere olan birkaç parça hariç her parça elime ulaştı, sizden fikirlerinizi istiyorum. Kablolama konusunda acemiyim, hangi kablo nereye takılır hiç bilmiyorum. Forumdaki konuları da aynı zamanda okuyacağım bu konu ile ilgili.

Sistem aşağıdaki gibidir;
  • İşlemci: AMD Ryzen 9 9950X3D
  • Anakart: ASUS ROG Crosshair X870E Extreme
  • Ekran kartı: ASUS ROG Astral RTX 5090 32 GB
  • SSD: Samsung 9100 Pro 4 TB
  • Güç Kaynağı: ASUS ROG Thor III 1600W Titanium
  • İşlemci Soğutucu: ASUS ROG Ryuo 4 360mm
  • RAM: G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32 GB 6000Mt/S CL30 bellekler
  • Kasa: ASUS ROG GR701 Siyah
  • Monitör: ASUS ROG Swift OLED PG27UCDM
Bu sistem beni kaç yıl götürür?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi Sosyaller dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olabilecek en dolu bilgisayarı almışsınız. Güncelleme yapmadan 5-10 yıl arası kullanılır. Kablolamayı, işi bilen tanıdık veya bilgisayarcı varsa ona yaptırın derim. İşi hiç bilmiyorsanız bir şeyleri yanlış yapabilirsiniz. Sistem inanılmaz dolu o yüzden risk almaya gerek yok bence. Hayırlı olsun.

Merhaba, ben de böyle tepe model bir sistem topladım. Uzun yıllar götürür, güle güle kullanın. 2K kullanımda 10 sene rahat, 4K kullanımda çok takıntılı değilseniz 5 senesi var. Fanları Lian Li almazsanız montaj ızdırap olur. Yardım lazım olursa buradayım.

Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir sistem topluyorum. Kargoda gelmek üzere olan birkaç parça hariç her parça elime ulaştı, sizden fikirlerinizi istiyorum. Kablolama konusunda acemiyim, hangi kablo nereye takılır hiç bilmiyorum. Forumdaki konuları da aynı zamanda okuyacağım bu konu ile ilgili.

Sistem aşağıdaki gibidir;
  • İşlemci: AMD Ryzen 9 9950X3D
  • Anakart: ASUS ROG Crosshair X870E Extreme
  • Ekran kartı: ASUS ROG Astral RTX 5090 32 GB
  • SSD: Samsung 9100 Pro 4 TB
  • Güç Kaynağı: ASUS ROG Thor III 1600W Titanium
  • İşlemci Soğutucu: ASUS ROG Ryuo 4 360mm
  • RAM: G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32 GB 6000Mt/S CL30 bellekler
  • Kasa: ASUS ROG GR701 Siyah
  • Monitör: ASUS ROG Swift OLED PG27UCDM
Bu sistem beni kaç yıl götürür?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi Sosyaller dilerim.
Bayağı dolu olmuş, en az 5 yıl gider.

Devasa büyük LLM yapay zeka modelleri var GPT 5 gücünde, onları kuramazsın. Onun haricinde her şeyi yapar.

Merhaba, ben de böyle tepe model bir sistem topladım. Uzun yıllar götürür, güle güle kullanın. 2K kullanımda 10 sene rahat, 4K kullanımda çok takıntılı değilseniz 5 senesi var. Fanları Lian Li almazsanız montaj ızdırap olur.

Merhaba, ben de böyle tepe model bir sistem topladım. Uzun yıllar götürür, güle güle kullanın. 2K kullanımda 10 sene rahat, 4K kullanımda çok takıntılı değilseniz 5 senesi var. Fanları Lian Li almazsanız montaj ızdırap olur. Yardım lazım olursa buradayım.
Cevabınız için teşekkür ederim, Lian Li’nin alameti nedir birçok videoda neredeyse her sistemde Lian Li fan kullanıldığını görüyorum tam olarak sebebi nedir?

Cevabınız için teşekkür ederim, Lian Li'nin alameti nedir birçok videoda neredeyse her sistemde Lian Li fan kullanıldığını görüyorum tam olarak sebebi nedir?

Fanlar kablosuz. Örnek verecek olursam 4 fan için tek bir kablo oluyor. HUB derdi falan olmuyor. Çok dayanıklı ve bayağı bir güzel görünümü var. Premium sistemlerde kullanılıyor. Mesela 15 tane standart fan taksanız sisteme 30 tane kablo oluyor ve montajıda kasanın içini de mahvediyor.

Fanlar kablosuz. Örnek verecek olursam 4 fan için tek bir kablo oluyor. HUB derdi falan olmuyor. Çok dayanıklı ve bayağı bir güzel görünümü var. Premium sistemlerde kullanılıyor. Mesela 15 tane standart fan taksanız sisteme 30 tane kablo oluyor ve montajıda kasanın içini de mahvediyor.

Dosya Ekleri

• IMG_1317.webp
    IMG_1317.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 33
  • IMG_1319.webp
    IMG_1319.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 36