Raijintek Cratos 1000W güç kaynağının PCI-e soketi kare köşeli değil

Selamlar. Raijintek Cratos 1000w aldım. 9070 XT karta bağlayacağım ama karttaki soketin köşesi kare şeklinde, PCI-e kabloda o kısım silindir uç olarak gözüküyor. Bu şekilde olması normal mi, üretim hatası mı? Fotoğrafları bırakıyorum.

Bir şey daha soracağım. PSU’ya tek girişi olan 8x2 pin PCI-e uçlu güç kablosu da çıktı. Ayrı tek tek iki adet 8 pin PCI-e kablo da çıktı. İki kablodan mı güç çekmeliyim yoksa 8x2 çıkışlı olanı mı Cratos’a takmam gerek? Buna da yardımcı olursanız minnettar olurum.

İlk kez modüler PSU kullanıyorum.

Ayrı ayrı çek. Daha sağlıklı. 8 pin ayrılmayan olanı PSU tarafına takacaksın muhtemelen.

Ayrı ayrı çek. Daha sağlıklı. 8 pin ayrılmayan olanı PSU tarafına takacaksın muhtemelen.

Tek üzerinden 2x8pin almasıyla arasında ne fark var hocam. Bende ayrı ayrı çekilmesi taraftarıyım. Ancak tek çıkıştan çift giriş nasıl çalışıyor anlamıyorum.

Tek üzerinden 2x8pin almasıyla arasında ne fark var hocam. Bende ayrı ayrı çekilmesi taraftarıyım. Ancak tek çıkıştan çift giriş nasıl çalışıyor anlamıyorum.

Tek kablonun taşıyabileceği Watt değeri sınırlı. Eğer gereğinden fazla yükü tek kabloya bindirirseniz kablo ısınır hatta eriyip yanabilir. Bundan dolayı.

İçinden üç tane PCI-e kablo çıktı. Hepsinde tek taraf CM-PSU(güç kaynağı çıkışı). Bir tanesinde iki adet 8 pinli PCI-e ucu var.

Diğer iki tanesi sadece 8 pin, tek uç yani.

Farklı bir şey sordum. Ancak kendi sorumun cevabını az önce mantık yoluyla buldum sanırım .

Paralel bağlantıda fazladan amper çekmeye çalışır, 200 wattlık sokete 250 çektirmeye çalışırsan da maalesef yanar ya da kartı bozar.

Paralel bağlantıda fazladan amper çekmeye çalışır, 200 wattlık sokete 250 çektirmeye çalışırsan da maalesef yanar ya da kartı bozar.

Farazi konuşuyorum. Anladığım kadarıyla 300W'a kadar güç çekebiliyor. Paralel bağlantıda bunu 150 150 bölüyor. 75W slottan geliyor. 375 yapıyor. Standart kullanımda 320W'larda dolanıyor kart tek çıkış + slot sınırlı olacak şekilde yetiyor gibi ancak sağlıklı olmaz. Bana başka bir konuda bunu 300+300 olarak söyledikleri için beynim yanmıştı. Şu an duruldum.

İfadeler: 845
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…