BerkBenli

Çalışkan
Rainbow Six Siege oynuyorum ve genelde 350-400 FPS alıyorum ancak oyun akıcı hissettirmiyor. V-Sync açtığımda oyun akıcı oluyor fakat input lag eklediği için açmıyorum. NVIDIA Denetim Masası üzerinden oyunun maksimum FPS’ini 240’a sabitledim ve oyun akıcı olmaya başladı.

Monitörüm 240Hz. Ancak FPS’yi biraz bile artırırsam ekranda tekrar kasma oluyor ve oyun akıcı hissettirmiyor.

Bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?

Rainbow Six: Siege oynuyorum ve genelde 350-400 FPS alıyorum ancak oyun akıcı hissettirmiyor. V-Sync açtığımda oyun akıcı oluyor fakat input lag eklediği için açmıyorum. NVIDIA Denetim Masası üzerinden oyunun maksimum FPS'ini 240'a sabitledim ve oyun akıcı olmaya başladı.

Monitörüm 240Hz. Ancak FPS'yi biraz bile artırırsam ekranda tekrar kasma oluyor ve oyun akıcı hissettirmiyor.

Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

G-Sync açın derim.

Son driverda aynı sorunu Path of Exile 2'de yaşıyordum, sürümü düşürünce olmuştu; bir de sürümü düşürmeyi deneyin DDU ile.
Bugün yeni bir versiyon gelmiş, onunla denedim olmadı, hâlâ akıcı değildi ama sizin dediğiniz gibi DDU ile silip 2 önceki driverı indirdim, şu an sıkıntı yok, akıcı bir şekilde oynuyorum.

Son driverda aynı sorunu Path of Exile 2'de yaşıyordum, sürümü düşürünce olmuştu; bir de sürümü düşürmeyi deneyin DDU ile.
Biraz oynadıktan sonra fark ettim hala akıcı değil oyun driver bir çözüm olmadı.hala fps'i 240'a sabitleyince oyun akıcı ama sınırlamayı kaldırınca akıcı olmuyor.

Son düzenleme:
Bugün yeni bir versiyon gelmiş, onunla denedim olmadı, hâlâ akıcı değildi ama sizin dediğiniz gibi DDU ile silip 2 önceki driverı indirdim, şu an sıkıntı yok, akıcı bir şekilde oynuyorum.

Biraz oynadıktan sonra fark ettim hala akıcı değil oyun driver bir çözüm olmadı. Hala FPS'i 240'a sabitleyince oyun akıcı ama sınırlamayı kaldırınca akıcı olmuyor.

Sürümleri deneyin diğeceğim ama biraz zahmetli ve uzun sürecektir.
Farklı oyunlarda da oluyor mu?
Daha yetkili birini konuya bekleyebiliriz.