İyi günler, birkaç hafta önce hesabım çalınmıştı ve CS’den ban yedim. Bu hafta, birkaç ay sonra Rainbow’a döndüm ve hesabı açarken şifremi bilmediğim için Gmail’e kod göndermesini istedim ama bir türlü göndermedi. Neredeyse 10 tane ticket açtım. En son bir geri dönüşte, “Hesabınızın size ait olduğunu doğrulayamadık, o yüzden şu an veremiyoruz” tarzında bir cevap aldım. Şu anda kaldım, Steam veya Ubisoft’tan bir yardım gelmeyecek gibi görünüyor. Dekont veya fatura gibi belgeleri göndermeyi denedim, geri dönüş bekliyorum. Belki hesabım çalındığında Ubisoft şifresini değiştirmiş olabilir veya başka bir durum var, tam olarak çözemedim. Bu saatten sonra nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
1.
Hesap Kurtarma Formunu Yeniden Doldurun:
- Ubisoft'un resmi destek sayfasına gidin.
- Hesap kurtarma formunu doldurun. Bu formda daha önce kullandığınız bilgileri, hesap oluştururken kullandığınız e-posta adresinizi ve diğer kimlik bilgilerinizi kullanın.
2.
Fatura veya Dekont Ekleyin:
- Daha önce satın aldığınız oyunların fatura veya dekontlarını eklediğinizden emin olun. Bu belgeler, hesabın size ait olduğunu kanıtlamada yardımcıdır.
3.
Destek Ekibiyle İletişim:
- Ticket'larınızdan birine gelen yanıtta, hesap sizden başka bir kullanıcıya geçmişse mümkünse hangi bilgileri değiştirip yeni bir e-posta adresi veya şifre alabileceğiniz hakkında bilgi isteyin.
- Aynı zamanda, Ubisoft destek ekibinin size sunduğu her türlü bilgi veya talimata dikkat edin.
4.
İki Adımlı Doğrulamayı Kontrol Edin:
- Eğer hesabınıza giriş yapmak için iki adımlı doğrulama açık ise, yedek kodları veya yanı sıra çoğunlukla kullanılan telefon numarasını hatırlamaya çalışın.
5.
Diğer Hesap Bilgileri:
- Hesabınızla ilişkili diğer oyunlardaki başarımlar, oyun içi satın alımlar veya oyun süreleri ile ilgili bilgileri paylaşın. Bu bilgiler, hesabın size ait olduğunun kanıtı olabilir.
6.
Sosyal Medya ve Forumları Kullanın:
- Ubisoft’un sosyal medya hesaplarına ulaşın ve durumunuzu belirtin. Bazen resmi destek kanallarından daha hızlı bir çözüm bulabilirsiniz.
- Oyuncu forumlarında diğer kullanıcıların benzer durumlarla nasıl başa çıktığına dair ipuçları almayı deneyin.
7.
Sabırlı Olun:
- Hesabınızla ilgili tüm adımları tamamladıktan sonra, destek ekibinden geri dönüşü bekleyin. Süreç bazen uzun sürebilir, bu yüzden sabırlı olun.
Bu adımları takip ederek, hesabınızın kurtarılması konusunda ilerleme kaydedebilirsiniz.