1577

Uzman
Makaleler
2
İlk olarak bu teoriyi toparlarken Kudos adlı Rainbow Six: Siege'in hikayesi ile ilgilenen arkadaşın videolarından yararlandım. Teori bana aittir ama aldığım ve toparladığım bazı bilgiler Kudos adlı arkadaşa aittir. Merak edenler için kanalı:

Şimdi teorimize gelelim:

İlk olarak Deimos eskiden Rainbow operatörüydü ve bunu eski oyunlarda görebiliyoruz. Yeni yayınlanan çizgi animasyonda "Artık daha büyük bir kuruluş için çalışıyorum. Ne yazık ki senin gibi bu tür pis ekiplere bağlı insanları almıyorlar." deyip arkadaşını orada vuruyor. Ayrıca Deimos ilk başta katıldığı bu ekibin başında değildi, sonradan başı oldu. Yani bu Rainbow karşıtı olan ekip ne Deimos tarafından kuruldu, ne de bu fikir ondan çıktı. Deimos aslında oyunun ilk kötü adamları olan "White Mask" adlı ekibe dahil. Sonradan bu ekip dağılınca kalanlar Deimos'da dahil "Keres Legion" ekibini kurdular. Deimos burada da başta değildi. Deimos'un başa geçişi şöyle oldu:

Biliyoruz ki Sam Fisher (Oyunda ki adı Zero), Rainbow'a isteyerek katılmadı, zorunda olduğu için katıldı. Son çıkan Splinter Cell oyununda Sam için mutlu sondu ama ondan sonrası oyunlarda gözükmüyor. İşte tam burada Harry'nin -ölmüş Rainbow liderinin- operatör kayıtları devreye giriyor. Harry operatör kayıtlarında Sam'in neden Rainbow'a katıldığını kör göz olsa da anlatıyor. Harry'nin kayıtlarına göre Sam, birileri veya birisi tarafından yakalanmaya ve öldürülmeye çalışıldığından Rainbow'a yeni bir kimlik ve yüz ile giriyor. Y5S3'de bu kişilerin kim olduğunu bilmiyorduk ama artık Y8S4 sezonu ile biliyoruz. Sam'in peşinden gelen kişi Keres Legion'dı. Yani Deimos'un şu an yönettiği ekip ama daha Deimos başta değil. Sam'in dediğine göre kaçarken aralarından 5 veya 6 kişiyi vurduğunu söylüyor. İşte burada, bu ölen 5 veya 6 kişi arasında eski Keres lideri de bulunmakta. Deimos ondan sonra gelen en yetkili kişi olduğundan artık o başa geçiyor ve yeni yayınlanan 3D animasyonda Sam'in ismini bu kadar iyi bilmesi ve Lair'da ki hedef tablosunda Sam'in üzerinde "Katil" yazması bunu kısmen kanıtlıyor.

Deimos ele geçirilmeden önce "Ne dersem diyeyim bu Rainbow'u kurtarmayacak. Hepiniz zaten ölüsünüz." diyor. Aslında evet, o ele geçirme görevinde Doc, Rook ve Mira'nın ölmesi lazımdı ama Lair'da buldukları mühimmatı kendi test ortamlarında denediler ve özellikle Rainbow'un kullandığı özel üretim yelekleri deşmek için tasarlandığını görüyorlar. Bunu gördükten sonra yeleklerini ona göre güçlendiriyorlar. Bu yüzden ölmediler, tek sebebi bu. Bu dediklerim çizgi romanlardan alıntıdır.

Deimos oyuna eklendiği için artık onunda biyografisi mevcut ve burada Caveira tarafından yapılan sorgunun özeti de mevcut. Deimos sorgusunda "Kaç kişisiniz?" sorusuna şöyle bir cevap veriyor: "Bizden bir sürü var. Tek lider ben miyim sanıyorsunuz?" diyor. Bu da Deimos'un sadece bir piyon olduğunu doğruluyor. Kim bilir daha neler göreceğiz? Ayrıca Rainbow artık bir devlet kurumu olmaktan da çıktı. Kendi başlarına olan bir paralı asker ekibi demek daha mantıklı olur. Ayrıca unutmayın, şu an Rainbow'un bir başı yok ve baya dağınık durumda en küçük hasarda çökebilirler.

Teori bu kadardı arkadaşlar. Okuduğunuz için teşekkür ederim.