1577

Uzman
Makaleler
2

İlk olarak Consulate haritasında oluşan ışıklandırma sorunu giderildi. Ondan sonra ki diğer değişiklik ise dronlar ile cam kıramama sorunu da düzeltilmiş.

Şimdi geldik zurnanın zırt dediği yere, anti-cheat güncellemesi. Normalde detaylar anında devblog ile verilirdi fakat devbloga girmeye çalıştığımda bu sayfa yok diyor bu yüzden yama notunda yazılanı açacağım.

Yama notlarına yazana göre BattleEye'a hileleri engelleme için daha geniş bir tarama sistemi eklenmiş. Sızıntılar olmuştu önceden bununla ilgili ve sızıntılarda yazana göre güncellemenin şöyle bir şey olması lazım:

Maç ortasında hile veya hileler tespit edildiğinde maç anında iptal olacak, hileyi kullanan oyuncu yasaklanacak ve oyunculara özür olarak 1 adet alfa paketi hediye edilecek. Eğer hile maçtan sonra tespit edilirse kaybedilen/kazanılan ELO verilecek/alınacak ve özür amaçlı 1 adet alfa paketi hediye edilecektir.

Ayrıca engellenen hilelerin listesi şöyledir:
  • Kırılamaz duvarlara yaslanarak duvarın diğer tarafında ki oyuncuları vurma
  • Kırılamaz duvarlara yaslanarak diğer tarafına yerleştirebilir eşya/özellik koyma
  • Diğer oyuncuların eşyalarını toplayabilme
  • Maverick ile anında güçlendirilmiş duvarın tamamını açma
  • Caveira ile takım arkadaşlarını raunt boyunca hareketsiz bırakma
  • Mümkün olan hızın üstüne çıkma
  • Flores dronlarının oyunculara yapışması ve onlarla hareket etmesi
  • Dronların "free roam" modunda havada uçması
  • Lion ile savunan takımı raunt boyunca yerinde sabitleme (Böyle bir şey olduğunu bile bilmiyordum, vay anasını...)
  • Twitch dronları ile tek vuruşta birini yaralanmış hale getirme
  • Brava dronları ile anında ele geçirme

Sızıntılarda yazana göre değişikliklerin bunlar olması lazım. Bir kaç saate devblog yayınlanacaktır. O zaman bu sızıntının gerçek olup olmadığını doğrulayacağız.

Son düzenleme:
Kara listede bunların anti cheat sistemleri Microsoft tarafından. Önermiyorlar kullanılmasını. Hem güvenlik açığı hem de sistem çökertme sebebiyle. Yani önce bir şey yapacaklarsa anti cheat sistemlerini toparlasınlar.
Oyuna girmeye çalışırken düzenli olarak oyundan atıyor. Anticheat sistemleri geliştirilmeli.
Ben atma gibi sorunlar yaşamadım ama kara listede olması kötü olmuş. BattleEye'dan bahsediyorsunuz değil mi?

Burda yazıyor.

Ben atma gibi sorunlar yaşamadım ama kara listede olması kötü olmuş. BattleEye'dan bahsediyorsunuz değil mi?
Evet.