Resimde de görüldüğü üzere RAM'lerimden ikisi de görünüyor fakat üstteki birini tanımıyor aynı zamanda RGB uygulaması ASUS Armoury Crate'den yalnızca birinin rengini değişebiliyorum. Eski RAM'lerimi taktığımda burada marka ve modelini görürken bu 2*16 GB XPG RAM'lerden birini tanımıyor daha düne kadar bu sorun yoktu.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 30 Ocak 2025
- Makaleler
- 14
RAM'da sorun var ise ortaya çıkarır. Çift RAM ile memtest86 hata verirse hangi RAM kaynaklı olduğu bazen belli olmuyor. Program bazen sağlıklı 2 RAM arasında çakışma olursa hata gösteriyor.Öncelikle tanımlanmayan RAM ile test yapmak anlamsız.
Şimdi bilgisayarı kapatıp diğer RAM'ı tekrar takmayı deneyin. Bu arada RAM'lerin anakarta takılan kısımlarını silgi ile silmiş miydiniz?Arkadaşlar bu tanımlanmayan RAM'i taktım yalnızca PC açıldı ana ekrana geldim sadece 16 GB RAM'e düştüm. Ne yapmalıyım?
BIOS pilini sök tak yaptım PC kapalı durumda iken. Yine aynı durum devam ediyor fakat bu bozuk olduğunu düşündüğüm RAM ile sorunsuz kullanıyorum sadece BIOS'ta undefined yazıyor.
Silgi işe yarar mı gerçekten?
RAM'da sorun var ise ortaya çıkarır. Çift RAM ile Memtest86 hata verirse hangi RAM kaynaklı olduğu bazen belli olmuyor. Program bazen sağlıklı 2 RAM arasında çakışma olursa hata gösteriyor.
Şimdi bilgisayarı kapatıp diğer RAM'ı tekrar takmayı deneyin. Bu arada RAM'lerin anakarta takılan kısımlarını silgi ile silmiş miydiniz?
Silgi işe yarar mı gerçekten?
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 14
İşletim sisteminde, Windows'da çift RAM başlattığınız zaman 32 GB çalışmıyor mu? BIOS undefined demesine rağmen? Ayrıca sonradan taktığınız RAM'ı geçici olarak çıkarıp BIOS güncellemeyi denediniz mi?
İkisi de gözükmüyor hatta bir tanesi doğrudan tanımlamadı olarak yazıyor: Unidentified.
Söküp kontak noktalarını silgiyle silip geri takmayı dener misiniz? Olmazsa Clear CMOS yapın.
Bir de sistemi sadece o tanımlanamayan RAM ile açmayı deneyin. Eğer açılmazsa muhtemelen o RAM bozulmuştur.
O RAM ile sistem açılıyor.
PC’ye iki RAM’de takılırsa 32 GB çalışıyor, yalnızca BIOS’ta undefined gözüküyor. RAM ve ayrıca RGB ayarlarını eşitleyemiyorum. Şu an mesela o undefined RAM takılı ve sistem açılıyor. Ama neden tanımsız gözüküyor bu RAM ve RGB ayarı yapamıyorum?İşletim sisteminde, Windows'da çift RAM başlattığınız zaman 32 GB çalışmıyor mu? BIOS undefined demesine rağmen? Ayrıca sonradan taktığınız RAM'ı geçici olarak çıkarıp BIOS güncellemeyi denediniz mi?
Gözle görebildiğim bir çizik vs. yok gibi gözüküyor.Tanınmayan RAM'in pinleri kontrol edin, eksik veya hasarlı pin var mı?
Hayır olmuyor. RAM'in arızalı olduğunu düşündürüyor bu durum bana da fakat sistem açılabiliyor bu BIOS'ta tanımsız yazan RAM ile de.
Sanki RAM'in bilgileri silindi gibi oldu
SPD bölümünde BIOS'ta falan bilgileri yok önceden böyle değildi düne kadar.
Tüm mesajları okuyamadım, aynı slota diğer RAM'i taktığınızda böyle bir sorun oluyor mu?
Sanki RAM'in bilgileri silindi gibi oldu
Ne yapmalıyım PC açılabiliyor sadece bu RAM ile de fakat BIOS'ta tanımsız gözüküyor ve de RGB ayarı yapılmıyor. Anakartın uygulamasından Armoury Crate'den.
Üzerinde birçok pin var RAM'in, farklı görevleri var, demek ki bazılarında sorun var iletişim kuramıyor.