RAM değerleri nasıldır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EleveNz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 64
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    nasıl ram

Hocam şimdi girdim BIOS'a ve siyah oldu BIOS hiçbir şey yapılmıyor.

6200-6400 için PHY eşlemesi yaparsan AI Tweaker DRAM Timings içinde PMU Training içine gir, ArdPtrInıtval değerini manuel deyip 2 ver, bu ZenTimings'te A2-B2 DIMM'lerini ayrı ayrı SS at, alt kısımdan seçiliyor. Bir de üstten settings- system info de, Nitro kısmı da görüncek şekilde at açılan pencerede. @EleveNz

Hocam şimdi girdim BIOS'a ve siyah oldu BIOS hiçbir şey yapılmıyor.
Buf yaptığın içindir. BIOS default çek tekrar restart at, olmazsa Clear CMOS yap tuş var mıydı senin anakartta I/O panelde arkada?

@EleveNz Bir de bu işlemler esnasında Memory Context Restore ve Power Down ayarları ikisi de disable kalsın, DRAM Timings içine taşıdılar bu ayarları en son. DDR Runtime reduction da disable kalsın. @EleveNz

BIOS'ta donuyorsa şu tuşa PC kapalıyken birkaç sn basılı tut, Power açık kalsın power kapamana gerek yok.

Son düzenleme:
İfadeler: X99

Clear CMOS yaptım hocam ama bu sefer BIOS ekranıda gelmiyor.

Başarısız olmuş olabilir Clear CMOS işlemi, elektriği kesip mi yaptın yoksa anlattığım gibi mi yaptın?

BIOS corruptlanmış ise BIOS Flashback ile yazdırırsın 5 dk'da. Bu tarz üst düzey kartlarda istediğini yapabilirsin, hiçbir zarar ziyan olmaz, çözüm yolu var çünkü her şeyin. @EleveNz

Elektriği kes o halde, power switch 0'a al, kasanın power tuşu 10 sn basılı tut, sonrasında bu işaretlediğim butona 15-20 sn basılı tut. Diğer yöntem de PC kapalıyken bu tuşa birkaç sn basılı tutarsan, yanıp sönerek sıfırlama işlemi başlıyor. 2 metod var.

@EleveNz İlk açılış 5-10 dk arası sürebilir, biraz bekle, olmazsa dediğim gibi yaparsan ekran gelir. BIOS coruptlanacağını sanmam hemen.

Clear CMOS haptım hocam tekrar bu sefer açıldı ama yine siyah yarın en iyisi flashla halledeyim

Son düzenleyen: Moderatör:
Clear CMOS haptım hocam tekrar bu sefer açıldı ama yine siyah yarın en iyisi flashla halledeyim
BIOS flashback ile son sürümü tekrardan yaz, BIOS Renamer ile isimlendir. Buf mevzusundan sonra olmuş olabilir stabil değilse. Flashback elinin altında olsun, 5 dk süren bir işlem zaten. Fat32 formatlı USB içine renamer ile isimlendirdiğin dosyayı atıp tuş ile hallediyorsun.

@EleveNz Bu tarz stabil olmadığı durumlarda BIOS'u göçerttiği olabiliyor, Buf mevzusu problem eğer ciddi instabilite varsa. Gear Down Mode-Disable yani diğer adı. 6000 için aslında açabilmen gerekli, üst frekanslarda çok problem olur Buf olayı.

RAM ile uğraşırken Clear cmos ya da BIOS flashback tarzı olaylara hazır olman lazım. Bu tarz talihsizlikler oluyor nadir de olsa. Daha önce bu tarz girememe olmuş muydu BIOS'a @EleveNz

Olmamıştı hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olmamıştı hocam.
Buf göçertmiş olabilir. BIOS Flashback ile düzelir.

Gear Down Disable latency düşüşü için gerekli ama açamıyorsa zorlamak çok doğru olmaz, 1 kez denemiş oldun. 6000 için açabilmeliydi ama. 6200 6400 fazlasıyla zorlar.

Bir de hocam size zahmet yazar mısınız tekrardan ne yapayım yarın.

RAM işinde fiziksel zarar olmaz, bu tarz instabilite ve yazılımsal sorunlar olur. BIOS flashback ve Clear CMOS zaten bunun için var.

6200 Gear Down Enable vereyim onu dene, olursa onu kullan. 6400 büyük ihtimal bellek kontrolcün açamayacak.

Voltaj ve zamanları böyle ayarla. 1.45 VDD ve 1.45 VDDQ için high voltaj mod aç, bir de tREFI 65535 iken testte hata alırsın, 50K bırak tREFI Refresh Interval diğer adı, 50.000 yap test için.

Advanced-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-1 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x

6200 c28 için böyle yap Nitro kısmını, Memory Context ve Power Down disable bırak, DDR Runtime Reduction disable bırak DRAM Timings içerisinden. Bir de PHY eşitlemek için DRAM Timings-PMU Training-ArdPtrInitval değerini manuel 2 olarak değiş. @EleveNz

ADDR CMD Auto kalsın ona elleme. AİDA'dan önce test et TestMem5 Ryzen3D profil ile, ilk açışta AWE hatası verir, PC resle düzelecek. Stabil olduğundan emin olmalısın önce.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…