Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Supr3

Uzman
Arkadaşlar merhaba PNY 2x8 GB 3600 MHz CL18 mevcut kullandığım RAM donanımımdı. Güncel oyunlarda artık yetersiz kaldığından ötürü Corsair 2x8GB 3600 MHz CL18 RAM takviyesi yaptım. RAM'leri taktıktan sonra PC ilk açılışta siyah ekranda kalıyor. reset atınca PC normal şekilde açılıyor. RAM'lerden sonra BIOS sıfırlama ya da format atma tarzı işlem yapmadım. Anakartım MSI B550 Pro VHD.

Çözüm
Öncelikle yanlış bilgi veriyorsun. RAM değişikliği yapmadın, RAM eklemesi yaptın. İkisi tamamen farklı şeyler ve hatanın sebebi de değişiklik değil takviye yapmış olman. Her ne kadar aynı frekansta olursa olsun 2 farklı belleği aynı sisteme takamazsın. Istersen bu aynı üreticiden olsun, aynı model ve aynı gecikme değerine sahip olsun fark etmez, çip revizyonu bile değişse bellekler uyumsuz olabilir. O yüzden mevcut belleklerini satıyorsun ya da yeni aldığın yanına bir tane daha birebir aynı kitlen satın alıp öyle takıyorsun. Bunu yapmadığın sürece bu sistemde hatalardan kurtulamayacaksın.
Öncelikle yanlış bilgi veriyorsun. RAM değişikliği yapmadın, RAM eklemesi yaptın. İkisi tamamen farklı şeyler ve hatanın sebebi de değişiklik değil takviye yapmış olman. Her ne kadar aynı frekansta olursa olsun 2 farklı belleği aynı sisteme takamazsın. Istersen bu aynı üreticiden olsun, aynı model ve aynı gecikme değerine sahip olsun fark etmez, çip revizyonu bile değişse bellekler uyumsuz olabilir. O yüzden mevcut belleklerini satıyorsun ya da yeni aldığın yanına bir tane daha birebir aynı kitlen satın alıp öyle takıyorsun. Bunu yapmadığın sürece bu sistemde hatalardan kurtulamayacaksın.

Son düzenleme:
Çözüm
Öncelikle yanlış bilgi veriyorsun. RAM değişikliği yapmadın, RAM eklemesi yaptın. İkisi tamamen farklı şeyler ve hatanın sebebi de dğişiklik değil takviye yapmış olman. Her ne kadar aynı frekansta olursa olsun 2 farklı belleği aynı sisteme takamazsın. Istersen bu aynı üreticiden olsun, aynı model ve aynı gecikme değerine sahip olsun fark etmez, çip revizyonu bile değişse bellekler uyumsuz olabilir. O yüzden mevcut belleklerini satıyorsun ya da yeni aldığın yanına bir tane daha birebir aynı kitlen satın alıp öyle takıyorsun. Bunu yapmadığın sürece bu sistemde hatalardan kurtulamayacaksın.
Teşekkür ediyorum bilgilendirme için peki bir süre bu şekilde kullanmam bir sorun oluşturur mu? Bir kaç hafta kadar?