Hocam o attığınız testi 54 dk yaptım bir error olmadı kapatıyorum şimdi BIOS'tan o ayarları yapacağım.

Hocam bu dediğiniz Nitro ayarını da yaptım. Sistem gene açıldı. Bu işlemler bir zarar vermez değil mi RAM yüzünden başımın ağrımasını istemem tekrardan :)

Zarar vermez, 90 dakika hata yoksa durabilir sonsuza kadar ama akabinde hatta şu anda Power Down ve Memory Context Restore kapatmanı tavsiye ederim. Training daha da hızlandırmak adına DDR Runtime Reduction Enabled yap. TSME ve SMEE kapalı kalsın. SVM Mode ve IOMMU, FACEIT kullanmıyorsan kapat.

Zarar vermez, 90 dakika hata yoksa durabilir sonsuza kadar ama akabinde hatta şu anda Power down ve Memory context restore kapatmanı tavsiye ederim. Training daha da hızlandırmak adına DDR runtime reduction enabled yap. TS'me ve smee kapalı kalsın. SVM mode ve IOMMU, FACEIT kullanmıyorsan kapat.

Bunları yapmak daha mı stabil hale getirir sistemi mi? Açıktı çünkü bu ayarlar PC'min hızlı açılması hoşuma gidiyordu. Ama bilgili olan sizsiniz.

Bunları yapmak daha mı stabil hale getirir sistemi mi? Açıktı çünkü bu ayarlar PC'min hızlı açılması hoşuma gidiyordu. Ama bilgili olan sizsiniz.

Gecikme düşürtür ve MCR kapalı olmasına rağmen sistem hızlı açar. 5-10 saniye bekletecektir, ona takılmayın. Fast Boot kapatıp POST Delay Time 1 saniye yapın. Memory Context Restore ve Power Down kapatın. DDR Runtime Training Reduction Enabled yapın. En son ilettiğim Nitro ayarları yaptıysanız 90 dakikalık teste alın tekrardan. Testi geçerse sorun yaşamazsın 6000 MT/s özelinde.

Olmuş mu hocam?

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 4
Onu Battlefield 6 ya ilk girdiğim an fark ettim hocam zaten. İlacım buymuş. %1 ve %0.1 FPS'ler uçtu resmen.

Performans artıyor kesinlike, X3D olmayanlarda daha bariz artıyor. Testleri geçiyorsan sorun yaşamazsın, emin olmak istiyorsan TM5 vs. iletmiştim. Onunla anlattığım şekilde teste alırsın. DDR5 rehberinde de test araçları kısmında anlattım.

CL30 üzerine CL28, CL26 vs. yapmak da yine etkiliyor ama aktif soğutma şartı var onlarda. CL26 için özellikle, problem yaşarsın. Aktif soğutma olmadan orta karar en iyi bu şekilde olur.

Performans artıyor kesinlike, X3D olmayanlarda daha bariz artıyor. Testleri geçiyorsan sorun yaşamazsın, emin olmak istiyorsan TM5 vs. iletmiştim. Onunla anlattığım şekilde teste alırsın. DDR5 rehberinde de test araçları kısmında anlattım.

Demek o kadar korktuğum elle timing ayarlama işlemi buymuş. Ben bu kadar yardımcı olacağınızı da düşünemedim. Allah razı olsun.

DDR Training Runtime Reduction Enabled aldığın için süre çok kısaldı, problem çıkartabilir bu ayar. Oyun özelinde de problem yaşatırsa Disabled çekersin bunu geri. Sürenin uzaması çok önemli değil, günde 1 kere PC açılıyor zaten. B650 çipsette MCR Enabled iken PDM Disabled kalamıyordu. Güncel halini bilmiyorum, B650 çipsette mavi ekran sebebiydi yani. O yüzden çok sağlıklı değil. Zaten kısmi OC profillerde MCR kapatılması lazım, uzun vade için daha iyi AMD'de.

DDR training runtime reduction enabled aldığın için süre çok kısaldı, problem çıkartabilir bu ayar. Oyun özelinde de problem yaşatırsa disabled çekersin bunu geri. Sürenin uzaması çok önemli değil, günde 1 kere PC açılıyor zaten. B650 çipsette mcr enabled iken pdm disabled kalamıyordu. Güncel halini bilmiyorum, B650 çipsette mavi ekran sebebiydi yani. O yüzden çok sağlıklı değil. Zaten kısmı OC profillerde mcr kapatılması lazım, uzun vade için daha iyi AMD'de.

Hocam eğer sadece bilgisayarın açılma hızını etkileyip ileride sorun çıkarma ihtimali varda DDR training runtime reduction ayarını kapatayım.