Programı nasıl açmayı başardınız?

Her şey yerli yerinde görünüyor, testleri geçtiğinden eminseniz VT3 ve TM5 dahil olmak üzere sonrasında oyunlarda deneyebilirsiniz.

Bir şey değiştirmedim, kendiliğinden açıldı. Dün yapmıştım VT3 testini, bugün de OCCT 1 saat CPU+RAM, 1 saat de Memory test yaptım, sorun çıkmadı. Yeterli mi?

Şu anlık sorun yok gibi, bir şey olursa tekrar buradan yazarım. Her şey için teşekkür ederim hocam.

Arada oyundan falan attığı oluyor, bazen de Chrome'da falan sıkıntı oluyor çok nadir takılma çökme vs. ama RAM'dan kaynaklı mı bilmiyorum. 90 dakikalık Memtest Pro testi yaptım bir şey çıkmadı. Sizce ayarlarım falan stabil güzelmi hocam benmi yanlış değerlendirme yapıyorum acaba. @Ayhan Dönmez

Bir de şimdi Crimson desertı açmaya çalıştım ama oyun açılmadı bunun RAM'la alakası var mı bilmiyorum. @Ayhan Dönmez.

Dosya Ekleri

• ZenTimings_Screenshot_29697941.2178875.webp
    ZenTimings_Screenshot_29697941.2178875.webp
    26,2 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Şu anlık sorun yok gibi, bir şey olursa tekrar buradan yazarım. Her şey için teşekkür ederim hocam.

Arada oyundan falan attığı oluyor, bazen de Chrome'da falan sıkıntı oluyor çok nadir takılma çökme vs. ama RAM'dan kaynaklı mı bilmiyorum. 90 dakikalık Memtest Pro testi yaptım bir şey çıkmadı. Sizce ayarlarım falan stabil güzelmi hocam benmi yanlış değerlendirme yapıyorum acaba. @Ayhan Dönmez

Bir de şimdi Crimson desertı açmaya çalıştım ama oyun açılmadı bunun RAM'la alakası var mı bilmiyorum. @Ayhan Dönmez.

Bu şekilde olmaması gerekirdi. Testleri geçtiği halde normal koşullarda yapmaz yani. Nitro menüsünde Burst Length 8X-8X deneyin. Birkaç ayar vereyim, onları aktif edin. DRAM PDA Enumeration Sequential, Data Scramble Enabled, Bank Swap APU, DFE Read Training Enabled, Power Supply Idle Control Typical, Global C-State Disabled, DF C-State Disabled, SOC Uncore OC Mode Enabled. Nitro Robust Training Enabled. IOMMU, SMEE, TSME, SVM Mode Disabled.

@Friedhelm AI Tweaker PBO menüsünde Medium Load ve PBO Enabled, Scaler 6x, Curve All Core Negative -20.

DRAM Voltage 1.42, VDDQ 1.4, VDDIO 1.4, VSOC 1.27, VDDG 1050. Bu ayarlara rağmen sorun olursa tRFC2 değerini 300'den 330 çıkart.

1781879660731.webp

Son düzenleme:
Yaptığım ayarlar doğru mu hocam kontrol eder misiniz siz yazmadan BIOS'u kaydetmiyim.

Dosya Ekleri

• IMG_1449.webp
    IMG_1449.webp
    2,7 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_1450.webp
    IMG_1450.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 14
  • IMG_1451.webp
    IMG_1451.webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 13
Yaptığım ayarlar doğru mu hocam kontrol eder misiniz siz yazmadan BIOS'u kaydetmiyim.

Ayarlar doğru, sorun yaşamamanız lazım bu koşullar altında. Eğer ki PBO -20 stabil ise tabii. Ona çok güvenmeyin dediğim gibi, çökme devam ederse -15 denemende fayda var. Tek sebep RAM de olmayabilir, belki sürücü sorunudur.

BIOS'a kayıtlayın bu profili, stok haliyle de denersiniz EXPO kapatıp hatta. Sorun tekrarlarsa BIOS ayarları kaynaklı değildir.

Şu an sadece az biraz pay bırakmış oldun, değerler hafif gevşetildi ve voltaj 0.02 artırdın. Eğer stabilite sınırdaysa diye, çünkü VDrop da var sende biraz.

Hocam dakika bir gol bir Windows'u ilk açtığımda önüme böyle bir şey çıktı 🤐

PIN'i resetleyip girdim şimdi tekrardan.

Güncel RAM değerlerim böyle.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,9 MB · Görüntüleme: 5
  • ZenTimings_Screenshot_29698040.3881645.webp
    ZenTimings_Screenshot_29698040.3881645.webp
    26,3 KB · Görüntüleme: 4
Hocam dakika bir gol bir Windows'u ilk açtığımda önüme böyle bir şey çıktı 🤐

PIN'i resetleyip girdim şimdi tekrardan.

Güncel RAM değerlerim böyle.

Belki Windows ya da sürücü kaynaklı da bir şey olabilir, testleri geçtiği halde bu sıkıntılar olmaz dediğim gibi. PBO kaynaklı olur olursa, sinsidir. Birkaç defa daha Restart atın.