Ben bu arada dün 60 derece dedim ama 70 miş o yanlış görmüşüm sıkıntı olmaz değil mi? @Ayhan Dönmez.

Ama tabii %100 kullanımda oldu bu yani R5 7500F 5.2 GHz de çalışıyor. Hatta Steam'in sayacı %125 falan yazıyor maksimum yani.

Sorun olmaz, -20 stabildir muhtemelen dünkü ayarlamalardan sonra. AM5 platformu narin, o kadar test ediyorsun hata yok. Sonrasında crash verebiliyor, sinsilik var. Ona yapacak bir şey yok, şansa kalıyor.

@Friedhelm Regedit'ten ''HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\PriorityControl'' lokasyonundan Win32 Priority ayarlayın bir de. Hex değer 24 kullanıyorum, 26 stuttering yaratabiliyor bazen.

Windows güç planı en düşük ve en yüksek işlemci yüzdesi %100 ayarlayın. Dengelide kalsın.

Sorun olmaz, -20 stabildir muhtemelen dünkü ayarlamalardan sonra. AM5 platformu narin, o kadar test ediyorsun hata yok. Sonrasında crash verebiliyor, sinsilik var. Ona yapacak bir şey yok, şansa kalıyor.

@Friedhelm Regedit'ten ''HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\PriorityControl'' lokasyonundan Win32 priority ayarlayın bir de. Hex değer 24 kullanıyorum, 26 stuttering yaratabiliyor bazen.

Windows güç planı en düşük ve en yüksek işlemci yüzdesi %100 ayarlayın. Dengelide kalsın.

Ben hep nihai mod kullanırdım bende dengeliye alayım mı?

Peki hocam şunu merak ediyorum, biz şimdi bu ayarları yaptık o kadar BIOS'la vs uğraştık, dümdüz EXPO aktif edip kullanmaya göre ne gibi artılarımız oldu?

@Friedhelm Regedit'ten ''HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\PriorityControl'' lokasyonundan Win32 priority ayarlayın bir de. Hex değer 24 kullanıyorum, 26 stuttering yaratabiliyor bazen.

Ve şunu anlamadım nasıl yapacağım bunu şu an ekran böyle.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (13).webp
    Ekran Görüntüsü (13).webp
    277,2 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
Peki hocam şunu merak ediyorum, biz şimdi bu ayarları yaptık o kadar BIOS'la vs uğraştık, dümdüz EXPO aktif edip kullanmaya göre ne gibi artılarımız oldu?

Ve şunu anlamadım nasıl yapacağım bunu şu an ekran böyle.

Bu kısma çift tıklayın, on altılık kısmına 24 yazın. Onayladıktan sonra SS atın.

1781980500380.webp

%1 ve %0.1 FPS'te artış, ortalama FPS'te de bir miktar artış elde ettin. Ölçersen farkı anlarsın FPS tabanlı oyunlarda özellikle. UCLK artırsan fark daha bariz olurdu, işlemci X3D değil sende bir de. Akıcılık parametreleri artış gösterdi diyeyim kısaca. Her şey düzgün gittiği takdirde eski haline göre oynadığın oyunlarda bir miktar akıcılık artışı elde edeceksin, plasebo değil. Araçla ölçülüyor, rehberde anlattım.