Denedim, bir şey değişmedi. Allah Allah, hocam sizin bir bilginiz var mı bu konuda?

Son düzenleyen: Moderatör:
Denedim, bir şey değişmedi. Allah Allah, hocam sizin bir bilginiz var mı bu konuda?

Ek bir bilgim yok, Windows ya da sürücü kaynaklı olabilir. DDU ile güvenlide silip tekrardan kurmayın deneyin ya da bir alt sürümü kurun. O şekilde denerdim.

NVIDIA App'ten bakarsınız oyunlar özelinde sonrasında. DDU ile silip tekrardan kurun.

Hocam iyi günler, yaptığımız RAM ayarlarını tekrardan kullanmaya başladım, Battlefield 6'yı açtığım gibi kendini kapattı. Güncel zen timings ayarlarım böyle.

BIOS'u değiştirmek için PC'yi kapattığımda da bir sorunla karşılaştık uyarısı çıktı, fotoğrafını çekemeden kapandı. Tekrar açılırkende anakartta kırmızı ışık yandı şimdi tekrar BIOS'tayım.

Dosya Ekleri

• ZenTimings_Screenshot_29703455.1270934.webp
    ZenTimings_Screenshot_29703455.1270934.webp
    26,2 KB · Görüntüleme: 6
Hocam iyi günler, yaptığımız RAM ayarlarını tekrardan kullanmaya başladım, Battlefield 6'yı açtığım gibi kendini kapattı. Güncel zen timings ayarlarım böyle.

BIOS'u değiştirmek için PC'yi kapattığımda da bir sorunla karşılaştık uyarısı çıktı, fotoğrafını çekemeden kapandı. Tekrar açılırkende anakartta kırmızı ışık yandı şimdi tekrar BIOS'tayım.

Bu şekilde dene. Düzgün test ettiğine emin misin?

1782208169399.webp

@Friedhelm BIOS'tan ECC ayarını kapat, RAM Test Pro 150 dakika gerçekleştir. Bellek temizliği sonrası Auto bas, 1-150 ayarlayıp Start ver. İyice test etsin. MCR-PDM kapalı kalsın. VDDIO 1.4 verdiniz mi? BIOS'tan ayarlarınızı iletin.

@Friedhelm @SalimBdk Burada 2 sorun var. 1.'si R5 7500F, 2.'si M-Die. İkisi de sorun, sıkılaştırmaya gelmiyor. Az gevşek bırakmak lazım. R5 7500F bellek kontrolcüler problematik denk geliyor çoğunlukla, eğer sorun yaşıyorsanız ya çok iyi test edeceksiniz, uzun teste alacaksınız ya da 2-3-1 Nitro vs. bırakacaksınız. 1.25 VSOC genel olarak 6000 1:1 yetiyor. Nitro 2-3-1 dışına çıktığında bu işlemcilerde problem. Aynı şekilde M-Die timing yemiyor, özellikle birincil zamanlamaları.

Son düzenleme: