Makaleler
3
RAM değiştirdim. 2 slot var ve 2 tane 8 GB RAM var. RAM çıkar tak yaptıktan sonra klavye, mouse ve ekran gelmiyor. BIOS sıfırladım. Slotları değiştirdim. Bütün USB cihazlarını çıkartıp da BIOS sıfırladım. Başka ne yapmam lazım?

RAM DDR 5 mi? Taktıp 4 5 dakika beklediniz mi? Bilgisayarcıya götürmüştüm 200 TL mi alıp RAM bozuk demişti. Evde cesaret edip kendim taktım ve 4 5 dakika bekledim. Sonrasında PC açıldı.

RAM değiştirdim. 2 slot var ve 2 tane 8 GB RAM var. RAM çıkar tak yaptıktan sonra klavye, mouse ve ekran gelmiyor. BIOS sıfırladım. Slotları değiştirdim. Bütün USB cihazlarını çıkartıp da BIOS sıfırladım. Başka ne yapmam lazım?

RAM takarken cihaza enerji geliyor muydu bu durumu bende yaşadım ve maalesef anakartım bozuldu şunları deneyebilirsin.
  • BIOS pilini çıkarıp ilgisayarı açmaya çalışmak(3 dk civarı bekledikten sonra) sonrasında pili geri takmak.
  • Bilgisayarı RAM olmadan çalıştırıp kapattıktan sonra RAM'lerden birini geri takmak (MSI anakartlarda özellikle işe yarıyor)
  • Bir buzzer ile test yap bip seslerinin anlamları internette mevcut (buzzerdan ses gelmiyorsa iş pek iç açıcı değil)
  • İkisi haricinde bir RAM takıp denemek veya o RAM bellekeri başka bilgisayarlarda denemek.

Son düzenleyen: Moderatör:

RAM'lar tam oturmamış olabilir, biraz bastırmanız lazım, ayrıca bazı RAM'lerin klipsleri elle kapanıyor.

Yeni taktığınız RAM uyumsuz gibi. BIOS güncel mi? Güncel BIOS uyumu artırır.

Eski RAM ile yeni RAM özelliklerini yazar mısınız?
Hocam her şeyi yaptım ama maalesef olmadı. Mecbur bizim yakınımızda bilgisayarcı var oraya götüreceğim. Yazan kişilere ve size teşekkür ediyorum.