Bilgisayarımın RAM'ini ve termal macununu değiştirdim. İlk değiştirdiğimde sanırım macunu fazla sürmüştüm, bu yüzden ısınma oluyordu. Silip tekrar sürdüm ve düzeldi. Bu sefer uzun süre normal kaldı bilgisayar. Ben kullanmıyorken birden mavi ekran verdi. Tekrar açtığımda açıldı ama fan çok hızlı dönüyordu, hemen sıcaklık değerlerine baktım boşta 60-65'ten başlayarak artıyordu. 70'lere kadar geldi, hemen kapattım daha artmasın diye. Mavi ekranın sebebini göremedim bu yüzden. Sorun ne olabilir? Pazartesi günü anakartı ve soğutucuyu değiştirecektim zaten bu olaydan bağımsız olarak. Sorun nelerde olabilir?

Bu sefer ilk kullandığımda hiçbir sorun yoktu ama. Bir de bu sefer kararında sürdüğüme eminim. Vidaları mı daha çok sıkayım?

Şöyle bir durum var işlemciye çok sürdüğün için pump out yapmış olabilir. Güzelce temizlediğinden emin ol temizlerken işlemciyi çıkardıysan pinlere zarar vermiş ya da altına macun sürülmüş olabilir kontrol et. Kararında sürdüğüne eminsen soğutu bloğunu düzgünce yerleştirdiğinden emin ol. Vidaları az sıkmışsan biraz daha sıkılaştırabilirsin. Hangi işlemci ve soğutucuyu kullanıyorsun?

Şöyle bir durum var işlemciye çok sürdüğün için pump out yapmış olabilir. Güzelce temizlediğinden emin ol temizlerken işlemciyi çıkardıysan pinlere zarar vermiş ya da altına macun sürülmüş olabilir kontrol et. Kararında sürdüğüne eminsen soğutu bloğunu düzgünce yerleştirdiğinden emin ol. Vidaları az sıkmışsan biraz daha sıkılaştırabilirsin. Hangi işlemci ve soğutucuyu kullanıyorsun?
Temizledikten sonra az sürdüm büyük bir katman kalmadı yani. İşlemcim 5600G soğutucu ise garip standart olmayan bir soğtucu Lenovo kasayla geliyordu. Sipariş ettim pazartesi AMD stok soğutucuya geçeceğim.

Bence pazartesiye kadar sabret. Soğutucun geldikten sonra detaylı temizliğini yap. Stok soğutucu neredeyse tam uyum sağlar çok mu sıktım az mı sıktım derdinden kurtulursun. Daha sonra eğer sıkıntı devam ediyorsa ona göre çözüm sunarız.

Bence pazartesiye kadar sabret. Soğutucun geldikten sonra detaylı temizliğini yap. Stok soğutucu neredeyse tam uyum sağlar çok mu sıktım az mı sıktım derdinden kurtulursun. Daha sonra eğer sıkıntı devam ediyorsa ona göre çözüm sunarız.
Sorun işlemcide olabilir diye korkuyorum zarar falan mı verdim acaba diye. Bir de mavi ekranın sebebini halen bilmiyorum RAM'de felan değildir değil mi?

Sorun işlemcide olabilir diye korkuyorum zarar falan mı verdim acaba diye. Bir de mavi ekranın sebebini halen bilmiyorum RAM'de felan değildir değil mi?
İşlemcide sıkıntı olsa açılmaz zaten. Mavi ekran hatasını kafaya takmayın önce sıcaklık problemini çözün. Macun sürmeyi öğrenin.
Herhangi bir soğutucuyu monte ederken, torku çok yüksek tornavida kullanıp vidalar dönmeyecek kadar sıkarsanız ya sistem hiç boot olmaz, ya da random mavi hata alırsınız. Ram kontrolcüsünün olduğu yere fazla baskıdan dolayı oluyor.
O yüzden, soğutucuyu monte ederken vidalar dönmeyene kadar sıkın, daha sonra yarım tur vidaları gevşetin.

İşlemcide sıkıntı olsa açılmaz zaten. Mavi ekran hatasını kafaya takmayın önce sıcaklık problemini çözün. Macun sürmeyi öğrenin.
Herhangi bir soğutucuyu monte ederken, torku çok yüksek tornavida kullanıp vidalar dönmeyecek kadar sıkarsanız ya sistem hiç boot olmaz, ya da random mavi hata alırsınız. RAM kontrolcüsünün olduğu yere fazla baskıdan dolayı oluyor.
O yüzden, soğutucuyu monte ederken vidalar dönmeyene kadar sıkın, daha sonra yarım tur vidaları gevşetin.

Tamam teşekkür ederim dediklerini bilgisayar bana lazım olursa şu sıralar uygulayacağım yoksa pazartesiyi bekleyeceğim şu anlık bir sorun yok yani değil mi?

Tamam teşekkür ederim dediklerini bilgisayar bana lazım olursa şu sıralar uygulayacağım yoksa pazartesiyi bekleyeceğim şu anlık bir sorun yok yani değil mi?

Şu anlık bir sorun yok diyebilmemiz için var olan sorunların çözülmesi lazım :). Yani anlattığına göre sorun büyük ihtimal montajda sen hele bir stok soğutuya geç macununu sür A4 kalınlığında ince bir tabaka olsun sonra bakalım.