Bilgisayarımın anakartını değiştireceğim ve onunla birlikte işlemci ve RAM'i değiştireceğim ama RAM fiyatları çok pahalı, yani geçen seneki fiyatlara göre ve bu fiyatlara almak da istemiyorum. Acaba bu yılın yarısında fiyatların düşme ihtimali var mıdır? Neden RAM'i değiştiriyorsun diyenler için; şu anda DDR3 kullanıyorum. İyi günler.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Düşmeyecek.
Bilgisayarımın anakartını değiştireceğim ve onunla birlikte işlemci ve RAM'i değiştireceğim ama RAM fiyatları çok pahalı, yani geçen seneki fiyatlara göre ve bu fiyatlara almak da istemiyorum. Acaba bu yılın yarısında fiyatların düşme ihtimali var mıdır? Neden RAM'i değiştiriyorsun diyenler için; şu anda DDR3 kullanıyorum. İyi günler.
Bence düşmez. Özet geçmek gerekirse RAM değişmesi gerekiyorsa şu anki zaman en iyi zaman. Örnek olarak ben 1-2 ay önce 16 GB DDR4 sıfır Kingston RAM'i Sahibinden'de 2.400 TL'ye bulmuştum, şu an benzer RAM'in 2. elini 3.700 TL'ye zor buldum.
Son düzenleyen: Moderatör:
yusufumm07
Üstün
Türkiye'de teknolojik aletler hiçbir zaman düşmez.
Son düzenleyen: Moderatör:
SHERLOCKED
Başarılı
Benim tahminim düşeceği yönünde. Şu an sabitlendi sayılır. Artması için bir sebep yok.
Hellmonger
Becerikli
Sorduğunuzdan kasıt bu fiyatlar olmadan önceki hali diyorsanız bence imkansız.
SunseTTime
Uzman
Her yerde düşer Türkiye'de sabit kalır. Buna alışın artık. Zam yerken de baktığında geçerli bir sebep olmuyor fakat yine de yiyoruz. Hal böyle iken en iyi ihtimal fiyatların sabit kalması olur.