CanPatrioTic

Yetkin
Yer
Ankara
Ben de bu RAM'ı takip ediyordum. İki gün önce 6100 TL, dün 7800 TL. Stok olmasına rağmen.

Umarım fiyatlar tekrar iner.

Ben de bu RAM'ı takip ediyordum. İki gün önce 6100 TL, dün 7800 TL. Stok olmasına rağmen.

Bu fiyattan almak hiç istemiyorum hocam gerçekten. Birkaç gün önce 10k olan RAM'e 16K vermek biraz koyar açıkçası. Muhtemelen almayacağım, stok sorununun çözülmesini beklemeyi düşünüyorum.

Hocam bu ülkede fiyatı yükselen, ne düştü bugüne kadar? Daha da yükselme ihtimali var. Global kısmında zam olunca, bunun geri dönüşü daha da yüksek oluyor bizde. Yapay Zeka'nın çip ile işleri bittiğinde düşebilir belki. Yakında SSD fiyatlarına da sıçrarsa bu durum, şaşırtmaz.

Bu arada güzel RAM, bende CL30 versiyonunu kullanıyorum.

Hocam bu ülkede fiyatı yükselen, ne düştü bugüne kadar? Daha da yükselme ihtimali var. Global kısmında zam olunca, bunun geri dönüşü daha da yüksek oluyor bizde. Yapay Zeka'nın çip ile işleri bittiğinde düşebilir belki. Yakında SSD fiyatlarına da sıçrarsa bu durum, şaşırtmaz.

Bu arada güzel RAM, bende CL30 versiyonunu kullanıyorum.
Hocam haklısınız bu ülke de artan hiçbir şey düşmedi. Lakin stok sorunu çözülürse biraz daha düşer gibi düşünüyorum eğer talep az olursa. Riske gireceğim mecburen.

AI Veri merkezlerinin yüksek RAM ihtiyacı nedeni ile dünya çapında yeni yeni başlayan bir RAM krizi var.
Avrupa hatta Amerika pazarında dahi fiyatlarda artış oldu. Tahminimce, AI balonu patlamazsa zaman ilerledikçe aynı 2021 yılında ekran kartı krizi olduğu gibi RAM'lerde de aynı sorunu yaşayacağız gibi duruyor. Size tavsiyem kısa zamanda almanız olacaktır.

Merhabalar, son dönemde RAM’lerin stok sorunu olduğunu duydum. Stok sorunu çözülecek mi? Aşağıdaki RAM geçtiğimiz günlerde 10 bin TL seviyelerindeydi. Şu anda ise 16 bin TL seviyelerinde satılıyor. Bu süreçte alınmalı mı yoksa daha da beklenmeli mi?

Bunu almaktansa Dominator almak daha mantıklı.
Klevv'in fiyatı aşırı arttı.

https://share.google/XglfUxpfKcuZkgZ8i

Bu gidişle sistemlere RAM öneremeyeceğiz. 🫠

Bu fiyattan almak hiç istemiyorum hocam gerçekten. Birkaç gün önce 10k olan RAM'e 16K vermek biraz koyar açıkçası. Muhtemelen almayacağım, stok sorununun çözülmesini beklemeyi düşünüyorum.
Stok sorununun 2026'nın ilk çeyreğinin sonuna kadar devam edeceği söyleniyor.

Sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada.

Amerika'da bulunan belli başlı RAM'ler yine bir nebze daha ucuz.

Hocam haklısınız bu ülke de artan hiçbir şey düşmedi. Lakin stok sorunu çözülürse biraz daha düşer gibi düşünüyorum eğer talep az olursa. Riske gireceğim mecburen.
Bu talep pek azalmaz şuan için. İnsanlar almıyor, şirketler alıyor.

Hocam beyaz sistem diziyorum ve bir arkadaş bu RAM'in uyum konusunda daha iyi olacağını söylediği için bu RAM'i tercih etmiştim.

Bu gidişle sistemlere RAM öneremeyeceğiz. 🫠

Stok sorununun 2026'nın ilk çeyreğinin sonuna kadar devam edeceği söyleniyor.

Sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada.

Amerika'da bulunan belli başlı RAM'ler yine bir nebze daha ucuz.

Bu talep pek azalmaz şuan için. İnsanlar almıyor, şirketler alıyor.
2026 ilk çeyreğine kadar devam ederse stok sorunu vs bitse bile bu fiyatlardan satılmaya devam eder o halde. Yani öyle olacağını ön görüyorum.

Hocam beyaz sistem diziyorum ve bir arkadaş bu RAM'in uyum konusunda daha iyi olacağını söylediği için bu RAM'i tercih etmiştim.

2026 ilk çeyreğine kadar devam ederse stok sorunu vs bitse bile bu fiyatlardan satılmaya devam eder o halde. Yani öyle olacağını ön görüyorum.
Pc hocasının bir videosunda 2026 mayıs haziran gibi sorunun düzelecegini grmüştüm fakat o tarihe kadar sürse ve düzelse bile bizde fiyatlar düşecegini sanmıyorum nerden baksanız 10 ay sonrası