Son düzenleyen: Moderatör:
Ne alakası var hocam DDR3 RAM bu.Yapay zeka yüzünden iyi modeller arttı hocam. Onlar artınca eski modeller de nasibini aldı.
Hocam biliyorum ddr3 olduğunu. Ülkedeki fiyatlandırma sisteminin saçmalığından bahsediyorum.Ne alakası var hocam DDR3 RAM bu.
Karaborsaya düşüyor artık.
TRT Bandrol vergisiyle alakası olabilirmi acaba?
Microsoft ve Amazon, yapay zekâ için on milyonlarca DDR5 siparişi vermiş. Dünyada die üreten sadece üç şirket (Hynix–Samsung–Micron) olduğu için yetişemiyorlar ve üçü de sipariş alımını durdurdu. AI tarafı daha kârlı olduğu için tüketici sınıfı üretimi azaldı. 2020’deki küresel krizde de madencilik nedeniyle çip bulunamıyordu. RTX 3000/RX 6000 fiyatları uçmuştu.
Microsoft ve Amazon, yapay zekâ için on milyonlarca DDR5 siparişi vermiş. Dünyada die üreten sadece üç şirket (Hynix–Samsung–Micron) olduğu için yetişemiyorlar ve üçü de sipariş alımını durdurdu. AI tarafı daha kârlı olduğu için tüketici sınıfı üretimi azaldı. 2020’deki küresel krizde de madencilik nedeniyle çip bulunamıyordu. RTX 3000/RX 6000 fiyatları uçmuştu.
Tahmini düzelme 2028. Zen 6 çıkışıyla ikinci büyük sipariş olacağı söyleniyor, yani durum daha da kötüleşecek. Tüketici sınıfına üretim yeniden başlayınca, hızlı üretim için kalite kontrol düşecek. Bu nedenle 6000 CL30/28/26 gibi kaliteli kitlerin üretimi az olacak. Kesin düzelme ise en erken 2028.