Hocam Phanteks T30 var RAM'lerin üstünde.
Tamamdır, dediğim ayarlarda OCCT'de teste al verdiğim config ile, 1 saat etsin, hata varsa görsel gönderirsin, MCR+PDM Disabled kalsın training çok uzun değilse.
GDM Disabled için MCR-Enabled uygun olmaz, Disabled daha iyi.
Arada buffer yok, 1T çalışıyor, GDM Enabled Auto gelir, 1.5T yuvarlar, AM5'te 2T yok.
@Ayhan Dönmez Hocam, bir ay aradan sonra tekrar merhaba. Daha önceden yaptığımız RAM ayarlarından sonra birkaç değişiklik daha yaptım ama tekrar sizin değerlere döndüm. Şu an bu ayarlardan memnunum, fakat Curve Optimizer (CO) konusunda yardıma ihtiyacım var. Yanlış bilmiyorsam RAM’ler bu seviyede OC (Overclock) yapılınca Curve Optimizer’da çok fazla negatif offset verilmiyor ama -10’da bile bazı oyunlarda stutter (takılma) oluyor. Nasıl çözebiliriz?
Eki Görüntüle 207570
@bedir kolsol Böyle stabilse böyle kullan, teste bu şekilde al.
tRCD WR için Nitro menüsünde, Memory Controller-Active memory timings-SPD Timings kısmından vermen gerekiyordu sanırım, bu karta WR ayarı eklenmedi Timings kısmına, X870'lere eklendi.
@bedir kolsol VDDQ=VDDIO şart değil, VDDIO=1.4 kalabilir, 1.45 kalması sorun olmaz ama. Bazı çiplerde VDDIO+SoC, belli bir yerden sonra FCLK'yı olumsuz etkiliyor, 2133 FCLK için bu durum söz konusu değil, 2200 FCLK eğer sınırdaysa VDDIO+SoC abanınca error correction sokuyor, stabilite bozuyor, FCLK VDCI Predictive mod açmak gerekebiliyor, 2200 FCLK o açıdan problem. 7800x3D için garantisi yok, 9800x3D çoğu 2200 açıyor yine sorunsuz, 2233 piyango.
Benim güncel H16M profili bu, 1.74 VDD 1.55 VDDQ 1.4 VDDIO 2133 FCLK, 2200 FCLK 6400'de iyi değil, bandwith ekliyor ama latency artıyor, 2:3 oranını bozuyor, o sebepten çok uygun değil, 2133 muhtemelen 2233 FCLK ile latency eşit olur, + olarak bandwith ekler, tek CCD bandwith fullüyor 2233 FCLK.