RAM testleri ve işlemci uyumu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lovni
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 33
  • Görüntüleme Görüntüleme 557

Lovni

Çalışkan

@Ayhan Dönmez hocam tekrardan selam. Diğer arkadaşın mesajları silindiği için ve ismini hatırlayamadığım için sizi etiketliyorum. Arkadaşın yapmamı istediği testleri ekledim.

Konular biraz birbirine girdi, MemTest çok uygun değil test için. RTP programı ile teste alın. BIOS güncel ise 6000 MT/s 1:1 mod deneyin. Değerleri paylaşayım. Tweaker-DRAM Timings kısmından girilecek. EXPO açıp üzerine girin direkt. Sonra görsel iletirsiniz Boot edince Zen'den.

RAM'leri nasıl 6400 MHz'ye alacağımı bilmiyorum hocam bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:

@Lovni İlk bu şekilde dene, A-die SR 1.4V bunu açar kesin. Nitro kısmı 1-2-1 olsun. Onun lokasyon Advanced-AMD Overclock-DDR Options-Nitro içinde. tRCDWR ayrımı sende yok, o da yine Nitro kısmında Active SPD Timings bölümünde. O en son. Sentetik harici faydası sınırlı, oyunları Read etkiler çok yüksek oranda. Write sentetiklerin işi.

RAM'leri nasıl 6400 MHz'ye alacağımı bilmiyorum hocam bu arada.

İlk 6400 değil, 6000 1:1 bak. Senin modüller 6000. Valo'yu çözerse sonrasında 6200-6400 denenir.

6400 1:1 açamayabilirsin. Silikon lottery o. Yapman gereken EXPO açıp verdiğim değerleri Tweaker-DRAM Timings kısmından geçirmek karşılığına. Sonrasında Save & Exit yap, Zen görsel ilet. Memory Context Restore ve Power Down ayarları kapalı kalsın, Fast Boot varsa bu da kapalı kalsın. BIOS'ta Search kısmına yazıp bu ayarları bul gerekirse. Nitro bölümü önemli, AMD Overclock'ta, lokasyonu verdim.

1-2-0>1-2-1>1-3-1>2-3-1, sıralama bu. Anakart Micron gibi çöp olanların Boot etmesi ve IMC zorlanmaması adına 2-3-1 ayarlar, yani en gevşek halini. Tıpkı İntel'de Gear 2 1:2 mod ve 2T ayarladığı gibi. En sıkı hali 1T 1:1 moddur, her IMC açamaz. AMD'de de Nitro katmanları var, 2-3-1 en gevşeği. Ara değerler de var Nitro'da ama verdiğim 4'lü kullanılır. 0-0-0 da olabilir bu ama APU harici olmaz. APU kullanır katmansız.

@Lovni Auto bas, 90 dakika ve 1 Error ayarla. Hata yok ise %90 stabil kabul edilir. 1.4V 6000 CL30 H16A %99 açar bu Timing'leri çünkü. CL26 vesaire yaparsınız aktif soğutma varsa. Frekanstan ziyade CL düşürtmek daha iyidir, daha kolaydır. Colorful'da frekans zorlar, IMC tırt olabilir. Uğraşmaya çok değmez.

Bu mors alfabesi gibi. GUI olanını kullan. 3600 saniye en azından VT3 testi yap. CPU+RAM basıp VT3 tikle sadece. VT3 testi PBO+CO içindir temel olarak, RAM hatalarını tespit etmede yetersiz. Bellek kontrolcü ve FCLK hata düzeltmesini tespit etmede iyidir. RAM zamanlama ve voltajlarını RTP ile tespit edeceksin. PBO için VT3.

Hocam doğru yerde miyim? Artı olarak BIOS'lardaki isimler farklı. Hangisi hangisinin yerini tutuyor bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam doğru yerde miyim? Artı olarak BIOS'lardaki isimler farklı. Hangisi hangisinin yerini tutuyor bilmiyorum.

Eki Görüntüle 228513

Üzerini çizdiklerime elleme şu anda, Auto kalsın. Nitro dediğim yerden aç görseldeki gibi. Fast Boot kapat.

Bu OC kısmında Memory Timings kısmını bul, oradan tek tek zamanlamaları gir ekstra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…