Khalens

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Lenovo LOQ 15IAX9 cihazıma RAM yükseltmesi yapmak için cihazın içindeki RAM'in aynısından sipariş ettim. RAM geldi ve taktım fakat siyah ekranda kaldı 2-3 dakika açılmadı. Ondan sonra slotların yerini değiştirerek taktım açılmadı. Sadece yeni gelen RAM'i taktım ve yine açılmadı ama cihazın halihazırda içinde olan RAM'i takılıyken açılıyor. RAM mi bozuk yoksa ben mi bir hata yapıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı problemi yaşadım. RAM'i taktıktan sonra laptopu aç 4-5 dakika bekle hala ekran gelmezse RAM arızalıdır.

5 dakikaya yakın beklemiştim zaten 3 dakikada açılmayan laptop 5. dakikada açılır mı bilmiyorum ama bir daha kapağı açıp deneyesim gelmedi. Laptopun içinde Samsung'un 8 GB 4800MHz 40CL değerinde bir RAM var aynı değerlere sahip Crucial marka RAM'i alsam problem olmaz değil mi hocam?

DDR5 sanırım laptopun desteklediği MHz ve CL ise sorun olmaz ama dediğim gibi ben kendim taktim 2-3 dakika bekledim açmadı. RAM'i iade ettim yeni RAM aldım dedim ben beceremedim herhalde PC ciye götürdüm hem 200 TL mi aldı hem de RAM bozuk deyip yolladı akşama RAM'i iade etmeden laptopu açıp kendim denedim yanılmıyorsam 3,5-4 dakika sonra ekran vermişti. Ekstradan RAM'i tekrar takmayı düşünürsen ne olur ne olmaz statik elektriğini al batarya soketini sök.

DDR5 sanırım laptopun desteklediği MHz ve CL ise sorun olmaz ama dediğim gibi ben kendim taktim 2-3 dakika bekledim açmadı. RAM'i iade ettim yeni RAM aldım dedim ben beceremedim herhalde PC ciye götürdüm hem 200 TL mi aldı hem de RAM bozuk deyip yolladı akşama RAM'i iade etmeden laptopu açıp kendim denedim yanılmıyorsam 3,5-4 dakika sonra ekran vermişti. Ekstradan RAM'i tekrar takmayı düşünürsen ne olur ne olmaz statik elektriğini al batarya soketini sök.

Yeni RAM'in siparişini çoktan verdim hocam yine ilk bir iki dakikada ekran gelmezse onda deneyeyim teşekkür ederim bilgilendirmeler için.

Merhaba arkadaşlar,

Lenovo LOQ 15IAX9 cihazıma RAM yükseltmesi yapmak için cihazın içindeki RAM'in aynısından sipariş ettim. RAM geldi ve taktım fakat siyah ekranda kaldı 2-3 dakika açılmadı. Ondan sonra slotların yerini değiştirerek taktım açılmadı. Sadece yeni gelen RAM'i taktım ve yine açılmadı ama cihazın halihazırda içinde olan RAM'i takılıyken açılıyor. RAM mi bozuk yoksa ben mi bir hata yapıyorum?

Hocam RAM yükseltmesi yaparken mesela cihazınızda 16 GB RAM varsa birebir aynı marka aynı MHz CL değerlerine gerekirse model koduna kadar aynı RAM'ı almanızı tavsiye ederim yanına. Her halükarda daha stabil çalışacaktır. Farklı bir sipariş verdiyseniz iptal edip dediğim gibi bir yükseltme yapmanızı öneririm.

Eğer ekran gelmezse RAM-ler arasında uyumsuzluk olabilir
Eğer benim RAM-ler bu bilgisayar için uyumlu diryorsan o zaman RAM-ler orjinal değildir.
Aynı MHz CL değerinde olduğunu emin olmalısın.