Ramazan davulcusu kalkmalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1538
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 135
  • Görüntüleme Görüntüleme 7B

Kalkmalı mı?

• Kalksın, gereksiz.

Oy: 104 63,4%
  • Kalkmasın, kültür/gelenek.

Oy: 60 36,6%

• Oy verenlerin toplamı
    164

Dua edin her mahalle de böyle davul zurna ile bide mani okumuyorlar o zaman napcaksınız.

Kimse babasının hayrına yapmıyor bu işi. Para kazanıp evine ekmek götürüyor yoksa kim ister gece 3'te sokakta davul çalmak?

Konuda öyle yorumlar görüyorum ki yok gelenek, görenek devam ettirilmeli diyen birçok kişi var. Yıllar öncesinde telefon, çalar saat vb. gibi unsurlar olmadığı için ramazan davulcuları mani söyleyerek milleti uyandırıyordu. O zamanlar için normal karşılanabilir ancak 2024 Türkiye'sinde kesinlikle normal karşılanamaz. Saat 04.17 ve uykumdan uyandırdılar. Neden uyandım peki bu saatte? Davulcuların davul çalması yüzünden uyandım. Milleti rahatsız etmekten başka hiçbir şey yapmıyorlar. Gelenek, görenek adı altında yapılan dayatmaların hiçbiri hoş değil. Gelenek, görenek diye birçok şeyi devam ettirmek zorunda mıyız? Tabii ki de değiliz.

Genel olarak gürültü sevmiyorum ve bence çağa uymayan bir gelenek. Bu geleneğin bazı kişilere bir dayatma şeklinde yaşatılması da hoş değil. Mesela ben zorunda olmama rağmen kendi odamın penceresini çift katlı yaptırmak durumunda kaldım bu tarz gürültülere uyanmamak için.

Son düzenleme:
Gece davul çalmasın rahatsız oluyorum diyen insanlar 00da konserler yasaklandı diye devlete ana avrat küfür etmişti. Bu da böyle bir tezatlıktır

@Woozy Laik bir ülkenin gece hayatını bitirmekle konunun alakası 0.
Sokağın ortasında konser vardı haberimiz yokmuş peki.

Gece davul çalmasın rahatsız oluyorum diyen insanlar 00'da konserler yasaklandı diye devlete ana avrat küfür etmişti. Bu da böyle bir tezatlıktır

Sen bize konuşmuyorsun ki kafanda bir profil var ona göre yazmışsın bunu. Ramazan davulcusu sevmediğim gibi mahalle düğünü, aşırı sesli asker uğurlaması, düğün konvoyu, gece son ses müzik çalan arabalar, motor sesi vb şeyleri de sevmiyorum. Ramazan davulcusu teknolojinin gelişmesiyle artık gerekli bir uygulama değildir görüşümce.

Az önce uyandım bu konuyu gördüm sabah okula gideceğim. Kalkmasın diyenler oruç tutarken hoşgörü beklemesin.

Konuyu dikkatlice okudum. Malum arkadasa fena gıcık kaptim, gavurlasmak ne ya?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…