Detaylar
Kim cevapladı?Kimse babasının hayrına yapmıyor bu işi. Para kazanıp evine ekmek götürüyor yoksa kim ister gece 3'te sokakta davul çalmak?Selam, artık eski çağlarda yaşamıyoruz. Ramazan davulcusunun uyandırmasına gerek kalmadan insanlar alarmını kurup rahatlıkla uyanabiliyor. Oruç tutmayan bir insanı, hastayı, yaşlıyı, bebeği hatta sahursuz oruç tutan insanı bile uykusundan ediyor.
Eskiden alarmın olmadığı zamanlarda bir yöntemdi, evet ancak bu devirde tamamen gereksiz bir olay. Kültür/gelenek adı altında uyanan herkesin zaten alarm ile uyanmasına rağmen kapı kapı gezip para istemek tamamen gereksizlik.
Savunulacak bir yanı yok zira işin dini bir boyutu da yok.
Ne düşünüyorsunuz? Anketi oylayınız.
Konuda öyle yorumlar görüyorum ki yok gelenek, görenek devam ettirilmeli diyen birçok kişi var. Yıllar öncesinde telefon, çalar saat vb. gibi unsurlar olmadığı için ramazan davulcuları mani söyleyerek milleti uyandırıyordu. O zamanlar için normal karşılanabilir ancak 2024 Türkiye'sinde kesinlikle normal karşılanamaz. Saat 04.17 ve uykumdan uyandırdılar. Neden uyandım peki bu saatte? Davulcuların davul çalması yüzünden uyandım. Milleti rahatsız etmekten başka hiçbir şey yapmıyorlar. Gelenek, görenek adı altında yapılan dayatmaların hiçbiri hoş değil. Gelenek, görenek diye birçok şeyi devam ettirmek zorunda mıyız? Tabii ki de değiliz.
- Makaleler
- 1
Genel olarak gürültü sevmiyorum ve bence çağa uymayan bir gelenek. Bu geleneğin bazı kişilere bir dayatma şeklinde yaşatılması da hoş değil. Mesela ben zorunda olmama rağmen kendi odamın penceresini çift katlı yaptırmak durumunda kaldım bu tarz gürültülere uyanmamak için.
Son düzenleme:
miraçov
Üstün
Yaşadığım şehirde neredeyse 5 senedir Ramazan davulcusu yok. Keşke olsa diyorum sahurda çalsa da uyansak. Bence Ramazan davulcusu kalkmamalı.
- Makaleler
- 1
Gece davul çalmasın rahatsız oluyorum diyen insanlar 00'da konserler yasaklandı diye devlete ana avrat küfür etmişti. Bu da böyle bir tezatlıktır![]()
Sen bize konuşmuyorsun ki kafanda bir profil var ona göre yazmışsın bunu. Ramazan davulcusu sevmediğim gibi mahalle düğünü, aşırı sesli asker uğurlaması, düğün konvoyu, gece son ses müzik çalan arabalar, motor sesi vb şeyleri de sevmiyorum. Ramazan davulcusu teknolojinin gelişmesiyle artık gerekli bir uygulama değildir görüşümce.