Kalkmalı mı?

• Kalksın, gereksiz.

Oy: 104 63,4%
  • Kalkmasın, kültür/gelenek.

Oy: 60 36,6%

• Oy verenlerin toplamı
    164
Kaç yıldır yapılan gelenek. O yüzden sahip çıkılmalı.

Bu arada Adana'da hiç davul sesi duyamadım.

Bu kadar ufak şeylerden rahatsız oluyorsanız dağın başına gidin. Aaa orada da kuş sesi var ne kadar rahatsız edici. Gece de kurtlar falan ulur şimdi uyanırsınız siz :rofl: Birlikte yaşamayı öğrenin. Yoksa da yallah uzaya o zaman.
İstiklal marşı da okunacak.
Arabada müzik de dinlenecek.
Düğün dernek te olacak
Davul da çalacak.
Ezan da okunacak.
Çan da çalacak.

Lafa gelince burası laik ülke işe gelmeyince diktatörlük hesabı ha?
Yazmayayım yazmayayım diyorum ama sen de işin suyunu çıkardın. Saygı istiyorsan saygı duyacaksın. Fikirler paylaşılsın diye açtığımız konuya ezanı da bağladın seçim arabasını da bağladın. Tartışma yaratmaya gerek yok, fikrini paylaştın başka fikirlere müdahale etmeden usulca karşıt fikirlere disslike ver geç.
Fikrine katılmadık diye saygısız olduk, gavur olduk, terbiyesiz olduk... Yallah çekmediğin kalmıştı onu da yaptın. Milleti niye kışkırtıyorsun neyin gazı bu anlamıyorum.
Hayır verdiğin cevaplarda komik ve alakasız, burada anket açtık diye sanki davulcu kalkacak.

Yazmayayım yazmayayım diyorum ama sen de işin suyunu çıkardın. Saygı istiyorsan saygı duyacaksın. Fikirler paylaşılsın diye açtığımız konuya ezanı da bağladın seçim arabasını da bağladın. Tartışma yaratmaya gerek yok, fikrini paylaştın başka fikirlere müdahale etmeden usulca karşıt fikirlere disslike ver geç.
Fikrine katılmadık diye saygısız olduk, gavur olduk, terbiyesiz olduk... Milleti niye kışkırtıyorsun neyin gazı bu anlamıyorum.
Hayır verdiğin cevaplarda komik ve alakasız, burada anket açtık diye sanki davulcu kalkacak.
Oruç kafasına vurmuş arkadaşın, bu yüzden sallayıp duruyor.

Fikrine katılmadık diye saygısız olduk, gavur olduk, terbiyesiz olduk... Yallah çekmediğin kalmıştı onu da yaptın. Milleti niye kışkırtıyorsun neyin gazı bu anlamıyorum.
Kanka 11. sınıfa giden 27 yaşında birine ne anlatabilirsin ki...

Alarm diye bir şey var. Davula ne gerek var ki? Dediğiniz gibi hastayı bebeği uyandırmak milletten boş boş para almaktan başka bir işe yaramıyor. Herkes oruç tutmuyor ayrıca.
Zorla para isteyenler ayri sinir ediyor. Tek vasfin davula vurmak, ne diye para istiyorsun cerram?

Her sene aynı muhabbet. Hala savunanların olduğunu görmek ülkenin onlarca yıl geride kalmışlığının bir göstergesi sadece. Sokak düğünü ve asker eğlencesi, o tip organizasyonlarda yapılan konvoy gibi gürültü kirliliğinden başka bir şey değil.

Suistimal edilmesi de cabası. Sizi blmiyorum ama bizim burada 1 kişi çalıyor. 3 farklı grup 6 kere para topluyor.

Çok gelenek istiyorsanız kızlarınızı getirin, 13-14 yaşında evlendirelim bir güzel. O da gelenekti. Nazar boncuğu takın, tahtaya vurun, gidenin ardından su dökün. Kan davasına da devam edelim isterseniz. O kadar yıl boşuna yapılmadı ya.

Bunlar ve niceleri kimseye hiçbir yararı olmayan boş eylemler. Düşünme yetisine sahip olup onu kullanan birinin yapacağı şeyler değil.