Ramazan kalksın direkt, çok zor.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Oruc tutmuyorum zenginler tutsun, davula bazen uyaniyorum cok sinir bozucu, bir de gelip para istiyorlar kapiyi acani s... Gecen yillarda İstanbul'da bir davulcuyu vurmuslardi hiç uzulmedim hak etmistir de kimse cesaret edip boyle bir şey yapmiyor genelde. Davulcunun vuruldugunu duyunca babam kahkahaya boguldu o da Müslüman adamdir yani. Bence gelenek adi altinda bile olsa bir seye ihtiyac yoksa kaldirilmali. İstiklâl Marşı kaldirilsin diyen buyuk ihtimalle Yunanistan sinirlari icerisinde yasiyordur.
berat
Başarılı
Neyin dayatması, davulu sana mı çaldırıyorlar?Gerekirse iptal edilmeli kardeşim. Gelenek, görenek adı altında bu dayatma nedir?
Testo Unit
Üstün
- Makaleler
- 4
Gecenin 3'ünde zorla uyandırmak dayatmadır. Ki yasal bile değil bence. Gece 10'dan sonra yüksek ses çıkatıyorlar.
berat
Başarılı
Zorla uyandırmak? Adam gelip evin kapısını çalmıyor. Forumda kaç kişi acaba davulun sesine uyanıyor? Ben müstakil evde oturuyorum, mahallem çok sakin yarısı almancı, ben uyanamıyorum adam 10. kattan davula uyanıyormuş.Gecenin 3'ünde zorla uyandırmak dayatmadır. Ki yasal bile değil bence. Gece 10'dan sonra yüksek ses çıkatıyorlar.
Yasal olmasa kimse davul çalamazdı kardeşim.