RAM'im yüksek olmasına rağmen Chrome ve Brave sürekli çöküyor ve kasıyor

Arkadaşlar, laptopumu yeni aldım. Daha önce 16 GB'lı bir bilgisayarım vardı ve sorunsuz kullanıyordum; o Windows 10'dü. Ama Windows 11 kurduğumda da hiç bu sorunla karşılaşmamıştım. RAM oranım 64 GB ama Chrome ve Brave'de sürekli çökme sorunu yaşıyorum. Ne yapabilirim? Başka hiçbir programda böyle sorun yaşamadım. Daha önce DDR3 8 GB laptop kullanıyordum, o bile daha fazla performanslı çalışıyordu. Bu sürekli çöküyor. Ben RAM'i hem Chrome hem de Premiere için yükseltmiştim, kasma falan olmasın diye ama Chrome ve Brave yüzünden elimde patladı.

Spesifik bir uzantıdan veya sekmeden dolayı çöküyor olabilir. Tarayıcı dışında çökme sorunu yaşadığınız bir uygulama veya oyun var mı?

Çöktüğü zaman genellikle hangi sitelerde geziyorsunuz?
Tarayıcıda yüklü uzantılarınız nedir?
Bunun dışında Edge ile de test eder misiniz?

Bu arada Brave genel olarak bir kaynak tüketim sorunu var. Ayrıca çerez sayısı arttıkça da hantallaşma sorunu var.

Bendeki 2 ramden biri bozuktu. Sürekli sekme çökmesi ve indirilen exe vb. dosyaların bozulması sorunuyla karşılaşıyordum. Çok düşük bir ihtimal ama bi kontrol et derim.

Spesifik bir uzantıdan veya sekmeden dolayı çöküyor olabilir. Tarayıcı dışında çökme sorunu yaşadığınız bir uygulama veya oyun var mı?

Çöktüğü zaman genellikle hangi sitelerde geziyorsunuz?
Tarayıcıda yüklü uzantılarınız nedir?
Bunun dışında Edge ile de test eder misiniz?

Bu arada Brave genel olarak bir kaynak tüketim sorunu var. Ayrıca çerez sayısı arttıkça da hantallaşma sorunu var.

Bazen Black Ops 6 oynarken birkaç kez Alt Tab yaptığımda CoD çöküyor. Genelde Reddit veya YouTube açık oluyor ve bazen bir YouTube videosuna tıkladığımda video bile donuyor. Şu an Edge'de 40'a yakın müzik açtım bir donma göremedim Edge ile devam edeceğim. Sorun olursa güncellerim.

Reddit site olarak çok da iyi değil. Bellek sızıntı yaşanma ihtimali yüksek. Ayrıca bunu bazı uzantılar tetikleyebilir. Mesela Dark Reader, herhangi bir Excel gibi hareketli sayfada açarsanız sızıntı yaşama ihtimaliniz var.

Veya reklam engelleyiciler yaygın diye, reklam engelleyici kullanmayı sömürmek için siteler, sitenin kendisinden 3-4 katı kaynak tüketen reklam araçları kullanıyor. Bu da neden olabilir. Edge varsayılan olarak izleyici engelleme olduğundan, girdiğiniz sitelerdeki ağır işlemleri engelliyor olabilir.

Reklam engelleyici kullanmıyorsanız kullanın. Güvendiğiniz ve sorun yaşamadığınız sitelerde devredışı bırakabilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt