Çözüldü i9-14900K sistem rastgele çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HEKZ

Becerikli
Yer
İstanbul
Herkese merhaba. Yaklaşık 7 ay önce Full ASUS sistem topladım. Bilgisayardaki kullandığım ürünler sırayla;
  • İşlemci: Intel i9-14900K
  • Bellek: Kingston KF556C40BBK4-128 4X 32 GB 5600MHz
  • Ekran Kartı: ASUS ProArt 4080 Super
  • M.2 SSD: 4 Adet T700 1TB Crucial RAID 0
Chrome tarayıcı kullanırken, VLC'de film izlerken, Visual Studio kullanırken sürekli çökme yaşıyorum. Tüm stres testlerini yaptım fakat hiç hata almadım. En kötü olan ise Chrome kullanırken STATUS_BREAKPOINT ya da direkt Chrome'daki tüm pencerelerin bir anda çökmesi ya da kilitlenmesi sorunu yaşıyorum. Başka tarayıcı kullandım fakat sorunu maalesef çözemedim. Artık bilgisayardan soğudum. @Recep Baltaş Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
@Cruslan Tüm öneri ve düşünceleriniz için teşekkürler. Anakart ve işlemci değiştim. Sorun tamamen çözüldü.

Anakart: X870E Proart
İşlemci 9950x3d
Sırf iki çekirdek çalıştırmışsın. Tüm çekirdeklere yük bindirmek lazım. Teste çekirdek sayısını da yaz.
Tüm çekirdekleri etkinleştirdim. TXT dosyası uzun olduğu için hepsini kopyalamadım. Performans ve HWINFO ile kontrol ettim çekirdek kullanımı 100%'dü. Ne yapmamı önerirsiniz? Satın aldığım yer işlemciyi istiyor sanırım onlarda test edip o şekilde cevap verecekler.

Tüm çekirdekleri etkinleştirdim. TXT dosyası uzun olduğu için hepsini kopyalamadım. Performans ve HWINFO ile kontrol ettim çekirdek kullanımı 100%'dü. Ne yapmamı önerirsiniz? Satın aldığım yer işlemciyi istiyorum sanırım onlarda test edip o şekilde cevap verecekler.
Kopyalamanıza gerek yok. Çökmüyorsa sorun olmaması lazım. Large FFT's yaparsanız bellek stabilitesine de bakabilirsiniz. Zamanınız yoksa direkt gönderin işlemciyi.

@Cruslan Merhaba. İşlemciyi distribütöre götürdüm incelemeye aldılar. Acaba AMD işlemcilerinde böyle sorunlar var mı? 9950x3d vs. Sistem stabil olsun diye ne yapacağımı şaşırdım. @Recep Baltaş lütfen yardım.
AMD işlemciler normal kullanımda gayet stabil. Techolay ofisinde AMD sistemimiz var test sistemi olarak, ben birden fazla yüksek hızlı USB aygıtını vs. kullandım. Hiçbir sorun yaşamadık stabilite adına.

AMD işlemciler normal kullanımda gayet stabil. Techolay ofisinde AMD sistemimiz var test sistemi olarak, ben birden fazla yüksek hızlı USB aygıtını vs. kullandım. Hiçbir sorun yaşamadık stabilite adına.
@Cruslan Anladım. Sizce ben ne yapmalıyım? Büyük ihtimal işlemci iade alınacak. Ben yeni Z890 Proart Wifi anakart alıp İntel 285K işlemci de alıp devam mı edeyim yoksa iade olduktan sonra AMD Proart anakart alıp tamamen AMD işlemciye mi geçmeliyim?

285K'da aynı sorun olup olmadığını bilmiyorum kafam çok karıştı.

@Cruslan Anladım. Sizce ben ne yapmalıyım? Büyük ihtimal işlemci iade alınacak. Ben yeni Z890 Proart Wifi anakart alıp İntel 285K işlemci de alıp devam mı edeyim yoksa iade olduktan sonra AMD Proart anakart alıp tamamen AMD işlemciye mi geçmeliyim?

285K'da aynı sorun olup olmadığını bilmiyorum kafam çok karıştı.
Yeni Intel işlemcilerde böyle bir sorun çıkmadı. Eğer render performansı arıyorsanız Intel Ultra 9 285K, AMD Ryzen 9950X3D'den biraz dahaq hızlı.

Hayırlı olsun. Core Ultra 9 285K'da seçebilirdiniz Intel sizin ihtiyacınızı karşılıyorsa. 9950X3D çok az daha yavaş 285K'dan salt performans anlamında. 9950X3D oyun performansı çok daha iyi ama. Iyi bir soğutmanız varsa güç limitlerini açmak için PBO ayarını açabilirsiniz.

Hayırlı olsun. Core Ultra 9 285K'da seçebilirdiniz Intel sizin ihtiyacınızı karşılıyorsa. 9950X3D çok az daha yavaş 285K'dan salt performans anlamında. 9950X3D oyun performansı çok daha iyi ama. Iyi bir soğutmanız varsa güç limitlerini açmak için PBO ayarını açabilirsiniz.
@Cruslan Çok teşekkür ederim. Stabilite sorunları yaşamamak için intel'e geçmedim. Proart'ın 420mm soğutması mevcut. Ayrıca Şuan elimde 2 adet ram mevcut hangisini kullanmam daha iyi olur?

1.Ram: Corsair Dominator Titanum 7200MHZ 2X24GB Toptam 48GB
2.Ram: Kingston Furry 5600MHZ 4x32GB Toplam 128GB

@Cruslan Çok teşekkür ederim. Stabilite sorunları yaşamamak için intel'e geçmedim. Proart'ın 420mm soğutması mevcut. Ayrıca Şuan elimde 2 adet ram mevcut hangisini kullanmam daha iyi olur?

1.Ram: Corsair Dominator Titanum 7200MHZ 2X24GB Toptam 48GB
2.Ram: Kingston Furry 5600MHZ 4x32GB Toplam 128GB
AMD, düşük hızdaki düşük gecikmeli belleği çok daha seviyor. Özellikle FCLK, BLCK, ULCK aynı frekansa getirilirse gecikme daha da azalıyor. Hangisi ihtiyacınızı karşılıyorsa onu kullanın. Ben ikisiyle de denerdim, büyük ihtimal ikincisinden(stabil olursa) daha yüksek performans elde edersiniz yukarıdaki aynı frekans durumu sağlanırsa.

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt