klaizee

Yetkin
Cihazımı normal kapattıktan sonra kutulayıp başka bir yere götürmüştüm. Götürmeden önce sorunsuz olarak RAM’ler çalışıyordu. Taşıdıktan sonra görüntü alamayınca RAM’leri söktüm ve görüntünün geldiğini farkettim. Ama taşıma esnasında hiçbir darbe almayan bu kasa (araca yüklenmedi, gayet elimde kutuyu taşıdım.) neden RAM arızası verdi?

Ryzen 5 5600
MSI B550M Pro-VDH
Corsair VENGEANCE RGB PRO 2x8 DDR4 3200MHz Kit

RAM’lerden birisi SLOT4’e takıldığı zaman anakart CPU ışığı yakıyor. Diğer slotlarda PC açılıyor ama cihaz RAM’i görmüyor.
Diğer RAM tüm slotlarda PC açılıyor ama cihaz RAM’i görmüyor.

Malum RAM fiyatları almış başını gitmişken elimdeki RAM’in sorununu çözebilir miyim diye bakıyorum.

Bilgisayarı kapa ve fişi çek, 5-10 dakika bekle, ucu büyük bir tornavida al sonra bu porttaki iki pin'e de tornovida ucu ile dokun, 10-15 saniye bekle ve kısa devre yap. Sonra fişi tekrar takıp PC'yi aç. BIOS ayarlarını tekrar yap.

1768816297268.webp

Taşınma sırası PC çok sallandıysa maalesef anakarttaki kontaktler kırılmış olabilir.

CMOS yapın hocam, RAM'lerin uçları silgi ile silin. İşlemci pinlerini kontrol edin.

Şöyle sıfırlama denemedim ama uç silme işlemini yaptım. Şu an üstünde 16 GB tek var, onu diğer slotlarda denedim görüntü alıyorum.

Bilgisayarı kapa ve fişi çek, 5-10 dakika bekle, ucu büyük bir tornavida al sonra bu porttaki iki Pin'e de tornavida ucu ile dokun, 10-15 saniye bekle ve kısa devre yap. Sonra fişi tekrar takıp PC'yi aç. BIOS ayarlarını tekrar yap.

Eki Görüntüle 219263

Taşınma sırası PC çok sallandıysa maalesef anakarttaki kontaktler kırılmış olabilir.

Diğer RAM o slotlarda görüntü verebiliyor aslında.