Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rLc

Uzman
Bu sabah Dead by Daylight oynarken oyunum crash yedi ve kapandı. Her açmaya çalıştığımda farklı bir hata verdi ve oyunu sildim. Birkaç saat sonra internette gezinirken mavi ekran aldım, yeniden başlattığımda sorunsuz çalışıyordu. Ardından Rainbow Six: Siege girdim ve orada da 2 kere çökme yaşadım ve birinde "file corruption detected" hatası verdi. RAM testi yapayım dedim ve Windows'un RAM testini yaptığımda arızalı olduğunu söyledi. Şu an RAM'lerim %100 arızalı mıdır? Yani servise göndermeden önce denemem gereken ya da başka kontrol etmem gereken bir donanım var mıdır?

1725742442993.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Expo kapatınca hiç hata almayabilirsiniz. Az hata alıyor olsanız kapatın demeyiz.

Expo kapatınca da hata alıyorsanız bellek bozuktur zaten.
Expo kapatınca hiç hata almayabilirsiniz. Az hata alıyor olsanız kapatın demeyiz.

Expo kapatınca da hata alıyorsanız bellek bozuktur zaten.
Hocam EXPO yu kapattım fakat DRAM Frequency değerine ellemem gerekiyor mu ? 6000 de duruyor.

Sıra sıra test edin, 3600MHz yapıp deneyebilirsiniz. Belki bu ayarda hiç hata almazsınız.

Hocam bir şey fark ettim görselde RAM bilgilerimde modele XMP diyor ama ben RAM'imi EXPO olarak aldığıma eminim. Yanlış bir şeye mi bakıyorum? EXPO yerine XMP olması bu durumu oluşturur mu?

@Recep Baltaş hocam bir bakar mısınız rica etsem?

Hocam bir şey fark ettim görselde RAM bilgilerimde modele XMP diyor ama ben RAM'imi EXPO olarak aldığıma eminim. Yanlış bir şeye mi bakıyorum? EXPO yerine XMP olması bu durumu oluşturur mu?

Hocam az önce ekranda Pass yazısı geldi büyük yeşil ama test hala devam mı ediyor yeniden mi başladı?

IMG_4142.webp

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam az önce ekranda Pass yazısı geldi büyük yeşil ama test hala devam mı ediyor yeniden mi başladı?

Eki Görüntüle 81706
RAM'lerde hata yok. EXPO ile stabil çalışmıyorlar. Elle overclock yapın. Aynısı başıma geldi.

RAM'lerde hata yok. EXPO ile stabil çalışmıyorlar. Elle overclock yapın. Aynısı başıma geldi.
Hocam görselde XMP yazıyor bakarsanız o neden ? Sipariş geçmişime baktım EXPO sipariş ettiğime emindim ve doğru.Yanlış ram mi göndermişler anlamadım. Ürün bu:Corsair 32GB (2x16) Vengeance RGB EXPO 6000mhz CL36 DDR5 Ram (CMH32GX5M2E6000Z36)

Elle nasıl yapacağım bilmiyorum expo yu kapatıp DRAM Frequency den mi arttıracağım?

Hocam görselde XMP yazıyor bakarsanız o neden ? Sipariş geçmişime baktım EXPO sipariş ettiğime emindim ve doğru.Yanlış ram mi göndermişler anlamadım.

Elle nasıl yapacağım bilmiyorum expo yu kapatıp DRAM Frequency den mi arttıracağım?
XMP Intel'in EXPO AMD'nin sertifikası. Farklı olması genelde sorun yaratmıyor diye biliyorum. Bu konuyu Recep abi daha iyi bilir.

EXPO açıkken DRAM Frequency'i bir kademe düşürebilirsin veya EXPO'yu kapatıp DRAM Voltage, DRAM Frequency arttırıp Memory Timing'leri düşürebilirsin. İnternette bu konuyla ilgili çeşitli rehberler var.

Son düzenleme:
XMP Intel'in EXPO AMD'nin sertifikası. Farklı olması genelde sorun yaratmıyor diye biliyorum. Bu konuyu Recep abi daha iyi bilir.

EXPO açıkken DRAM Frequency'i bir kademe düşürebilirsin veya EXPO'yu kapatıp DRAM Voltage, Frequency arttırıp DRAM Timings'leri düşürebilirsin. İnternette bu konuyla ilgili çeşitli rehberler var.
XMP/EXPO farkını biliyorum özellikle EXPO ram aradım ve EXPO yazıyor diye aldım.Biraz komplike bir iş sanırsam yani bana gönderilen ürün mü yanlış ona göre mail atacağım sinerjiye.

XMP/EXPO farkını biliyorum özellikle EXPO ram aradım ve EXPO yazıyor diye aldım.Biraz komplike bir iş sanırsam yani bana gönderilen ürün mü yanlış ona göre mail atacağım sinerjiye.
Sitesinde hem XMP hem EXPO sertifikası olduğu yazıyor. Ek olarak BIOS güncel değilse güncellemek sorunu çözebilir.